SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
IMOVINA
 
Borovo daje poslovne prostore u zakup
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 14.08.2015. - 14:11:29
ZAGREB -  Najveći hrvatski proizvođač obuće Borovo, čijem su restrukturiranju kroz predstečajni postupak vjerovnici lani dali podršku, stavlja u funkciju nekorištenu imovinu. Do 20. kolovoza prikuplja ponude za zakup poljoprivrednog zemljišta u Vukovaru te poslovne prostore u Borovu naselju i u Sloveniji.
Za oranice i pašnjake kod aerodroma u Vukovaru Borovo traži zakupca za 46 hektara obradive površine, za koju će godišnje plaćati zakup od dvije tisuće kuna po hektaru plus PDV, no dužan je i preuzeti brigu o neobradivoj površini od 10,6 hektara, kao i sve očistiti od korova i podmirivati vodnu naknadu i ostala komunalna davanja.

Što se poslovnih prostora tiče, zakup bi se zaključivao na tri godine, uz obvezu pokrivanja svih troškova korištenja i održavanja prostora. U ponudi su dva prostora u Borovu naselju, za koje je mjesečni najam 235 kuna za prostor veličine 47 kvadrata, odnosno 840 za prostor 84 kvadratna metra.

U Sloveniji Borovo u zakup želi dati ukupno 14 poslovnih prostora, i to u Brežicama, Ormožu, Ribnici, Ljutomeru, Trbovlju, Sevnici, Velenju, Gornjoj Radgoni, Prevalju, Litiji, u Krškom, Kočevju, Kamniku i Šoštanju. Visina mjesečnog najma koje traži, ovisno o mjestu i veličini prostora, kreće se od 250 do 550 eura, uvećano za PDV. Odluke o izboru najpovoljnijih zakupaca Uprava Borova trebala bi donijeti do kraja kolovoza.