SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
REAKCIJE
 
Bojan Glavašević: Korištenje snimaka mog oca na prosvjedu nije bilo primjereno
Autor/izvor: SEEbiz / Media Servis
Datum objave: 07.04.2013. - 19:05:00
Zadnja izmjena: 08.04.2013. - 09:43:34

ZAGREB - Prosvjed na Trgu bana Jelačića, koji je prema procjenama policije okupio 20 tisuća ljudi, a prema organizatoru dvostruko više, počeo je puštanjem snimke Siniše Glavaševića iz ratnog Vukovara.

Bojan Glavašević, sada pomoćnik ministra branitelja, sin poginulog vukovarskog novinara Siniše Glavaševića, smatra da je bilo neprimjereno koristiti očeve snimke u ovom kontekstu.

"To su ratne snimke, pripadaju ratnom kontekstu, a ovo vrijeme je potpuno drugačije i ovaj kontekst je potpuno drugačiji. Zato mislim da ih nije bilo primjereno koristiti. Nitko nas, moju obitelj nije pitao bi li to bilo OK... Mi nemamo nikakvih prava na taj materijal, ali možda bi bilo korektno, jer su i to Vukovarci, da su nas pitali", kazao je Glavašević.

Stoga Glavašević naglašava - moja obitelj njegovo ime i njegovo djelo nikada nije koristila za politički marketing, a Stožer je ovoga puta upravo to učinio.

"Zato mislim da to nije bilo u redu", rekao je Glavašević.

Pomoćnik ministra branitelja osvrnuo se i na sam prosvjed.

"Prosvjed sam po sebi je demokratsko pravo svih građana i u tom smislu sigurno da ga podržavam. No govor mržnje koji se ponovno pojavio na ovome prosvjedu je žalostan i žao mi je što se to dogodilo", rekao je Bojan Glavašević.