DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POTEZI
 
Boeing daje 100 milijuna dolara za obitelji žrtava nesreća
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 03.07.2019. - 20:20:38
CHICAGO – Kompanija Boeing je osigurala 100 milijuna dolara za više narednih godina kako bi pomogla obiteljima i zajednicama pogođenim u dvije nesreće na njihovim avionima „737 max“ u kojima je poginulo 346 ljudi.

Kompanija je u srijedu objavila da će dio novca otići na njihove troškove života, a dio bi trebao biti namijenjen za nadoknadu duševne boli obiteljima poginulih putnika, prenosi AP.

Boeing se suočava s desetinama tužbi zbog nesreća u kojima su sudjelovali njegovi avioni. Rođaci poginulih putnika aviona kompanije kompanije Lion Air složili su se da pokušaju da do sporazuma sa kompanijom dođu posredovanjem, ali obitelji putnika poginulih u padu aviona „Boeing 737 Max 8“ kompanije Ethiopean Airlines prije bilo kakve odluke čekaju više saznanja o detaljima ove nesreće.

Preliminarne istrage ukazuju na presudnu ulogu novog Boeingovog softvera koji je prouzrokovao padove aviona, a iz kompanije su objavili da unapređuju ovaj softver, dok su svi avioni tipa " 737 Max" prizemljeni od ožujka ove godine, navodi agencija.