SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KRIPTOVALUTE
 
Bitcoinom će se moći kupovati na eBayu!?
Autor/izvor: SEEbiz / indikator.ba
Datum objave: 16.05.2019. - 14:12:33
LONDON - Cijene kriptovaluta ponovo lete u nebo, a pravo ludilo izazvale su spekulacije da bi jedan od najvećih online trgovaca eBay mogao uvesti trgovanje digitalnim kovanicama. 

Cijene bitcoina premašile su 7.200 eura, a samo u jednom tjednu ova je valuta dobila na vrijednosti gotovo 2.000 eura. 

Posjetitelji Consensus-a, todednevne konferencije posvećene kripovalutama, u organizaciji Coindeska, jednog od najvećih medija u svijetu koji se bavi digialnim novcem i blockchainom, imali su priliku vidjeti reklamne panoe jednog od sponzora, internet veletrgovca eBaya, koji "namiguje" da će se baciti na područje virutalnih valuta. 

Prihvatanje kriptovaluta od trgovaca kao što je eBay bio bi veliki korak naprijed u identifikaciji kriptovluta kao pune alternative euru i dolaru. Još nema službenih priopćenja trgovca o ovome, ali po mišljenju mnogih, samo je pitanje vremena kada će se to dogoditi. 

Visok rast kriptovaluta iznenadio je i najveće poznavatelje, jer je situacija na tržištu daleko od ružičaste.  Prošloga tjedna, hakerski napad smanjio je promet na najvećoj svjetskoj kriptomjenjačnici Binance, Kina priprema mjere koje mogu u velikoj mjeri paralizirati tržište kriptovaluta u zemlji, a najbogatiji investitor na svijetu, Warren Buffett, ponovo je udario po bitcoinu. 

To su vijesti koje bi, barem u svjetlu prethodnog iskustva, mogle uzrokovati pad cijena. 

Usprkos tome, bitcoin i ostale kriptovalute ponovo su fokusu, a njihova vrijednost je ponovo u usponu, iako je daleko od nekadašnjih rekorda.