SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
SHOPPING
 
Bezos kupio tri stana na Manhattanu za 80 milijuna dolara
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 07.06.2019. - 07:11:16
NEW YORK – Iako je kompanija Amazon odustala od sjedišta u New Yorku, njen šef i najbogatiji čovjek na svijetu Jeff Bezos odlučio je stacionirati se upravo tamo pa je na Manhattanu kupio tri stana za 'malu' cijenu od ukupno 80 milijuna dolara.

Kako piše Bloomberg, tri stana zajedno, odnosno penthouse i dva kata ispod njega, imaju dvanaest spavaćih soba i protežu se na više od 1.600 metara kvadratnih.
Troetažni penthouse ima pet spavaćih soba, šest kupaonica te odvojeni sedmosobni apartman.

Drugi kat penthousea ima lounge koji vodi na terasu koja se proteže na gotovo 500 kvadrata, dok se na samom vrhu nalazi tzv. opservatorij, odnosno soba okružena staklenim zidovima, a izlazi na vlastitu terasu s pogledom na sjeverni, istočni i južni Manhattan.

Iako ga je Bezos platio 58 milijuna dolara, kada je tek stavljan na tržište krajem 2017. penthouse je koštao 73,8 milijuna dolara. Dodatna dva stana šef Amazona platit će ukupno 28,5 milijuna dolara.

Međutim, budući da Bezos prema Bloombergovom indeksu milijardera "teži" 108,3 milijarde dolara, a prije otprilike godinu i pol postao je najbogatiji čovjek na svijetu, za njega je to zaista sitnica.