GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bezos kao okidač: WhatsApp otkrio niz sigurnosnih propusta

Bezos kao okidač: WhatsApp otkrio niz sigurnosnih propusta
SIGURNOST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.01.2020 / 11:22
Autor: SEEbiz / tportal
ZAGREB - U popularnoj aplikaciji WhatsApp tijekom protekle su godine priznali nekoliko puta više sigurnosnih propusta nego što je to bio slučaj prijašnjih godina.

Prema podacima koje je objavila američka organizacija National Vulnerabilities Database, tijekom protekle godine u WhatsAppu su priznali 12 sigurnosnih propusta, među kojima je i onaj zlorabljen za hakiranje glavnig direktora Amazona Jeffa Bezosa, piše tportal.

Bezosov smartfon bio je 2018. godine hakiran nakon što mu je saudijski prijestolonasljednik Muhamed bin Salman WhatsAppom tijekom prijateljske razmjne poruka poslao video zapis koji je sadržavao zlonamjerni softver. Njih su se dvojica bili upoznali tjedan dana ranije tijekom poslovne večere u Los Angelesu.

Bezosov tim počeo je istragu u siječnju 2019. godine, nakon što je National Enquirer objavio članak u kojem prvog čovjeka Amazona razotkriva kao preljubnika. Bezos je potom tvrtku American Media, izdavača tog tabloida, javno optužio da su ga pokušali ucijeniti objavom fotografija na kojima je bez odjeće.

U popularnoj aplikaciji za brbljanje pronađeno je više sigurnosnih propusta tijekom protekle godine nego što je to bio slučaj prijašnjih godina. Moguće je kako su neko vrijeme bile aktivne, a da to nitko nije primijetio, odnosno da su u WhatsAppu počeli više se time baviti nakon skandala sa Bezosom. Od ukupno 12 propusta sedam je dobilo oznaku 'kritično'.

U Facebooku, koji je preuzeo WhatsApp 2014. godine, pokušali su prebaciti krivnju za hakiranje Bezosovog smartfona na Appleov operativni sustav te ustvrdili kako ne mogu biti odgovorni za to jer su razgovori u toj aplikaciji zaštićeni enkripcijom od pošiljatelja do primatelja, piše Business Insider.

Tagovi: Jeff Bezos, WhatsApp
PROČITAJ I OVO
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
SIGNALI
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
NEW YORK - Snap Inc. ponudio je pozitivne znakove da njegovi napori da obnovi svoj posao digitalnog oglašavanja dobivaju na popularnosti među marketinškim stručnjacima - povećavajući prihode i stvarajući jaču konkurenciju s moćnim tvrtkama Google i Meta Platforms Inc. Dionice su porasle više od 20% u produženom trgovanju.
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
REDMOND - Microsoft (MSFT) objavio je u četvrtak svoju zaradu u trećem fiskalnom tromjesečju, nadmašivši procjene analitičara na vrhu i dnu na osnovu snage svog poslovanja računalstva u oblaku.
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE