SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
 
IZVOZ
 
Bez izvoza breskvi i nektarina u Rusiju sedam do deset dana
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 15.08.2018. - 14:27:51
BEOGRAD - Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je da izvoz voća u Rusiju "ide jako dobro" i da očekuje da će mera obustave izvoza breskvi i nektarina u tu zemlju, koja je počela da se sprovodi danas, trajati sedam do deset dana, što zavisi od rezultata analiza u Srbiji i Rusiji.

Od početka godine izvezeno je 110.000 tona voća u Rusiju, što vredi oko 150 miliona evra, naveo je Nedimović za RTS, prenosi Tanjug.

Ministar poljoprivrede je rekao da su ruske kolege poslale dopis vezan za rejonizaciju, da bi se utvrdili prostori u Srbiji u kojima se gljivica pojavljuje, da ne bi cela zemlja bila pod tim merama.

Gljivica je posledica kišne godine. Nedimović kaže da ove breskve mogu da se koriste bez problema, ali da Rusi zahtevaju robu najvišeg kvaliteta.

Komentarišući otkrivanje i uništavanje pokvarenog mesa u Ćupriji, ministar je rekao da su se u nekim medijima pojavile dezinformacije. Naveo je da je hladnjača zapečaćena, a država je uradila sve što trebalo, i to je dokaz postojanja principa pravne države.