GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Akcije hotela Excelsior prodate za 660,7 mln dinara

Beogradska berza: Akcije hotela Excelsior prodate za 660,7 mln dinara
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.01.2020 / 18:01
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Ukupan promet na Beogradskoj berzi iznosio je danas 670,3 miliona dinara (5,7 miliona evra), čemu je doprinelo blok trgovanje akcijama društva za hotelske, ugostiteljske i turističke usluge Excelsior iz Beograda u iznosu od 660,7 miliona dinara, dok su BELEX indeksi registrovali pad.

Indeks najlikvidnijih akcija BELEX15 je oslabio za 0,4 odsto na 798,18 poena, a BELEXline se spustio za četvrtinu procenta na 1.722,25 poena.

Jedini dobitnik dana je bila obična akcija Komercijalne banke s rastom od oko 0,2 posto na 3.376 dinara, koja je ujedno bila i najtrgovanija sa iznosom od 6,7 miliona dinara.

Naftna industrija Srbije je izgubila 0,5 odsto vrednosti zaključivši trgovanje na nivou od 745 dinara, uz realizaciju od 1,2 miliona dinara, dok je Aerodrom „Nikola Tesla" potonuo za 1,9 odsto na 979 dinara, a isprometovan je za više od 0,8 miliona dinara.

Preferencijalna akcija duvanske industrije „Philip Morris" je oslabila za preko 1,0 odsto na 5.055 dinara i ostvarila trgovanje u iznosu od nepunih 0,2 miliona dinara, dok je Valjaonica bakra Sevojno bila na čelu liste gubitnika s padom od 2,0 procenta na 2.940 dinara, uz promet od približno 0,1 milion dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 50,09 odsto, pri čemu je njihovo učešće u kupovini iznosilo samo pola procenta, a u prodaji 99,68 posto.

Na Berzi danas nije trgovano državnim dužničkim hartijama.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Hotel Excelsior, Naftna industrija Srbije, Aerodrom Nikola Tesla, Philip Morris
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
PRINOS
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
OSLO - Norveški državni mirovinski fond izvijestio je u četvrtak o skromnijem povratu na ulaganja u prvom tromjesečju od prosjeka u 2023. godini, uz dobre rezultate u portfelju dionica i gubitke na ulaganjima u obveznice i 'zelenu' energetsku infrastrukturu.
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZABRINJAVAJUĆE
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZAGREB - Tijekom 2023. godine u Hrvatskoj je pala brojnost stoke i peradi, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta porasla su u četvrtak u cijelosti, za razliku od noćnih gubitaka Wall Streeta koji su doveli do pada S&P 500 i Nasdaq Compositea četvrti dan zaredom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE