SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PORUKE
 
Bauk: Nećemo podržati lažnu ratifikaciju Istanbulske konvencije
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 21.03.2018. - 11:52:31
ZAGREB - Predsjednik Kluba SDP-a Arsen Bauk, nakon što su s HDZ-om dogovorili promjene Poslovnika, kazao je u Saboru za da će o njima SDP-ovi zastupnici glasovati 'po savjesti'

'Klub SDP-a kao takav neće podržati promjene poslovnika, zastupnici će glasovati po savjesti, a kolega Grbin i ja ćemo glasovati za promjene Poslovnika', kazao je Bauk, a prenosi televizija N1.

Komentirao je i medijske napise da se SDP podijelio na one koji podržavaju ratifikaciju Istanbuske konvencije, čak i s 'ogradama' koje će postaviti Vladate na one koji su protiv glasovanja za takav dokument.

'I ja sam vidio reakcije koje ostavljaju takav dojam, ali ako ostavljaju takav dojam, onda se radi o nesporazumu', kazao je Bauk na pitanje je li se SDP podijelio oko podrške ratifikaciji Istanbulske konvencije.

Podsjetio je da je upravo Klub SDP-a prije godinu dana uputio Istanbulsku konvenciju u saborsku proceduru te da podržavaju taj prijedlog.

'Kada vidimo što u Vladinom zakonu piše onda ćemo se o tome očitovati. Naš stav je da se Istanbulska konvencija ratificira', rekao je Bauk.

'Ako će taj tekst koji dođe iz Vlade ići za time da se Istanbulska konvencija ne ratificira, a da se želi ostaviti dojam da se ratificira, onda ćemo se tome amadmanima suprotstaviti. Fake ratifikaciju nećemo podržati', rekao je Bauk te dodao da će vidjeti kakav će biti Vladin prijedlog i onda će biti jasno radi li se o 'ratifikaciji ili fake ratifikaciji'.