SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KRUZERI
 
Bar očekuje rekordnu sezonu kruzera
Autor/izvor: SEEbiz / Portal Analitika
Datum objave: 30.01.2019. - 20:27:09
BAR - Kruzing sezona u Baru ove godine biće otvorena 20. februara i trajaće do polovi ne oktobra, a po broju najavljenih kruzera i turista biće, čini se, rekordna.

Tokom osam mjesi kruzing sezone u 2019. godini u Bar će pristati 27 kruzera koji će, prema najavama, dovesti preko 26.000 turista.

Prvi kruzer uploviće u Luku Bar, kao nikada do sada u zimskom mjesecu, 20. februara.

Riječ je o brodu "La Belle de l'Adriatique" francuske kompanije CroisiEurope, 111 metara dužine koji može primiti oko 200 putnika, ima oko 50 članova posade.

"Tokom februara, marta i aprila kruzeri "La Belle de l'Adriatique" pristajaće na gat 5, kazao je izvršni direktor Barske plovidbe Tihomir Mirković. On je dodao da se u 2019. nastavlja saradnja između kompanija Barska plovidba i Atlantagent iz Dubrovnika, na bazi subagenture, zatim poslova prihvata i otpreme broda kao i poslova logistike u barskoj luci.

U februaru u Bar će dva puta uploviti "La Belle de l'Adriatique", u martu su najavljena četri dolaska ovog putničkog broda. Tokom aprila planirana su dva uplovljavanja "La Belle de l'Adriatique", kao kruzer "Artania" njemačke kompanije "Phoenix Reisen" koji uplovljava na gat kompanije Port of Adria.

Podsjetimo, kruzing turizma počeo se razvijati u Baru dolaskom turskog Global Ports Holdinga, u čijem vlasništvu je Port of Adria, i uz napore agencije "Allegra" iz Bara.
Kompanija Port of Adria, prošle godine od početka juna do polovine novembra prihvatila je 16 kruzera kojim je u Bar doputovalo preko 22.000 turista.

Prošlogodišnju kruzing sezonu zatvorio je putnički brod "Artania" njemačke kompanije "Phoenix Reisen", koji je uplovio u Bar 18. novembra i doveo 1.054 turista i 527 članova posade.