GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

UBS: Preuzimanje Credit Suissea će se isplatiti

UBS: Preuzimanje Credit Suissea će se isplatiti
UVJERAVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.04.2023 / 09:20
Autor: SEEbiz
BERN - Unatoč prisilnom preuzimanju posrnulog rivala Credit Suisse, vodstvo UBS-a je na svojoj godišnjoj glavnoj skupštini ostalo optimistično o budućnosti banke.

Priznajući da je spajanje dviju najvećih švicarskih banaka bio "herkulovski zadatak", čelnici UBS-a uvjeravali su dioničare da će se preuzimanje pokazati "financijski atraktivnim". Ulagači su pak izrazili zabrinutost zbog tajnosti banke prilikom posredovanja u poslu, potencijalnih gubitaka radnih mjesta i koncentracije rizika u švicarskom bankarstvu.

Potpredsjednik UBS-a Lukas Gaehwiler rekao je da je preuranjeno govoriti o rezovima osoblja prije dovršetka spajanja, za koje očekuje da će potrajati nekoliko mjeseci, piše Reuters.

Spajanje bi moglo dovesti do otpuštanja do 30% ukupne radne snage, izvijestile su švicarske novine SonntagsZeitung, pozivajući se na neimenovanog višeg menadžera u UBS-u.

Švicarska vlada otvorila je istragu o preuzimanju, navodeći potencijalna kršenja švicarskog kaznenog zakona.

UBS je ponovno angažirao svog bivšeg izvršnog direktora Sergia Ermottija da vodi novi subjekt koji će nadzirati ukupnu imovinu od 5 bilijuna dolara (4,6 bilijuna eura).

Godišnja skupština UBS-a održana je dan nakon one Credit Suissea, na kojoj se predsjedavajući Axel Lehmann ispričao što nije zaustavio gubitak povjerenja u banku.

Colm Kelleher započeo je godišnju skupštinu UBS-a održanu u Baselu u srijedu, nastojeći uvjeriti dioničare da njegovo neočekivano preuzimanje konkurentske Credit Suisse može uspjeti.

Dioničari su izrazili zabrinutost zbog veličine nove divovske banke i potaknuli strah od smanjenja radnih mjesta povezanih sa spajanjem, za koje se u izvješćima navodi da bi moglo biti čak 30% radne snage.

Potpredsjednik UBS-a također je bacio malo svjetla na dogovor, rekavši da će brend Credit Suisse ostati u Švicarskoj u doglednoj budućnosti.

Tagovi: Credit Suisse, UBS, Švicarska narodna banka, Sillicon Valley Bank, Signature Bank
PROČITAJ I OVO
Aleksandra Rašić nova članica Uprave za Korporativno bankarstvo Zagrebačke banke
KARIJERE
Aleksandra Rašić nova članica Uprave za Korporativno bankarstvo Zagrebačke banke
ZAGREB – Aleksandra Rašić imenovana je novom članicom Uprave za Korporativno bankarstvo Zagrebačke banke, pod uvjetom dobivanja suglasnosti od Hrvatske narodne banke, odnosno Europske centralne banke.
Održano svečano događanje PBZ grupe Kad srca pjevaju
DOGAĐAJI
Održano svečano događanje PBZ grupe Kad srca pjevaju
ZAGREB - Uručene donacije ukupnog iznosa 315.000 eura za bolju budućnost djece i mladih.
Slatinska banka blizu preuzimanja Wüstenrota
DUBINSKO SNIMANJE
Slatinska banka blizu preuzimanja Wüstenrota
ZAGREB - Slatinska banka je pred preuzimanjem Wüstenrot stambene štedionice od austrijske grupacije.
ABN AMRO preuzima njemački Hauck Aufhäuser Lampe
AKVIZICIJE
ABN AMRO preuzima njemački Hauck Aufhäuser Lampe
AMSTERDAM - ABN AMRO pristao je kupiti frankfurtski HAL od kineske multinacionalne Fosun International za 672 milijuna eura (731 milijun dolara), objavio je nizozemski bankarski div u priopćenju za javnost.
UBS isključuje vanjskog nasljednika Ermottija na mjestu izvršnog direktora
KANDIDATI
UBS isključuje vanjskog nasljednika Ermottija na mjestu izvršnog direktora
BERN - UBS je odbacio mogućnost imenovanja vanjskog menadžera za nasljednika izvršnog direktora Sergia Ermottija i planira izabrati s užeg popisa od tri unutarnja kandidata kada on odstupi s dužnosti za otprilike tri godine, izvijestio je u ponedjeljak Financial Times.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE