GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

UBS imenovao Sergia Ermottija za novog izvršnog direktora Grupe

UBS imenovao Sergia Ermottija za novog izvršnog direktora Grupe
IMENOVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.03.2023 / 07:49
Autor: SEEbiz
ŽENEVA - UBS je u srijedu imenovao Sergia Ermottija za svog novog predsjednika uprave Grupe, nakon nedavne akvizicije Credit Suissea.

Taj će potez stupiti na snagu 5. travnja, stoji u priopćenju UBS-a.

Ermotti će zamijeniti sadašnjeg izvršnog direktora Ralpha Hamersa, koji bi trebao ostati u UBS-u kako bi savjetovao banku tijekom prijelaznog razdoblja i "osigurao uspješno zatvaranje transakcije i glatku primopredaju", priopćila je tvrtka.

Dana 19. ožujka, najveća švicarska banka UBS pristala je kupiti svog posrnulog rivala Credit Suisse za 3 milijarde švicarskih franaka (3,2 milijarde dolara). Švicarska regulatorna tijela odigrala su ključnu ulogu u dogovoru jer su vlade nastojale zaustaviti zarazu koja je prijetila globalnom bankarskom sustavu.

Ermotti je bio izvršni direktor grupe u UBS-u devet godina, od studenog 2011. do listopada 2020., a trenutno je predsjednik osiguravajućeg društva Swiss Re.

Promjena vodstva dolazi "u svjetlu novih izazova i prioriteta s kojima se UBS suočava nakon objave akvizicije", stoji u UBS-ovoj objavi.

Hamers je navodno rekao zaposlenicima preuzimanja koje je organizirala vlada da UBS "nije kupio Credit Suisse samo da bi ga zatvorio", izvijestio je Reuters.

U najavi, predsjednik UBS-a Colm Kelleher nazvao je Hamersa "izvanrednim" izvršnim direktorom koji je doveo UBS do "uspjeha bez presedana unatoč izazovnom okruženju".

Iako akvizicija Credit Suisse podržava postojeću strategiju UBS-a, ona grupi nameće nove prioritete, rekao je.

"Sa svojim jedinstvenim iskustvom, vrlo sam uvjeren da će Sergio pružiti uspješnu integraciju koja je toliko bitna za klijente banaka, zaposlenike i investitore, kao i za Švicarsku", rekao je Kelleher.

Tagovi: Sergio Ermotti, UBS Group, Credit Suisse
PROČITAJ I OVO
I UniCreditu zaplijenjena imovina u Rusiji
ZAPLJENA
I UniCreditu zaplijenjena imovina u Rusiji
MOSKVA - U petak je Arbitražni sud Sankt Peterburga i Lenjingradske oblasti zaplijenio imovinu i račune podružnica UniCredit banke u Rusiji u vrijednosti od 462,6 milijuna eura.
Sud naredio zapljenu imovine Deutsche Bank u Rusiji
ZAPLJENA
Sud naredio zapljenu imovine Deutsche Bank u Rusiji
MOSKVA - Deutsche Bank će morati predati svu imovinu koju posjeduje u Rusiji, prema odluci suda u St. Petersburgu.
Banke ponovno počele smanjivati kamate na oročenu štednju
KAMATNE STOPE
Banke ponovno počele smanjivati kamate na oročenu štednju
ZAGREB - Tek što su potkraj prošle godine, potaknute Vladinim izdanjima narodnih obveznica i trezorskih zapisa, podignule kamate na depozite, sada ih postupno snižavaju.
Ukupni krediti na kraju prvog kvartala 43,6 mlrd. eura
KREDITIRANJE
Ukupni krediti na kraju prvog kvartala 43,6 mlrd. eura
ANALIZA - Prema posljednjim podacima HNB-a, ukupni krediti drugih monetarnih financijskih institucija institucionalnim sektorima iznosili su na kraju ožujka 2024., na osnovi stanja, 43,6 mlrd. eura.
Mađarski regulator kaznio OTP banku
KAZNA
Mađarski regulator kaznio OTP banku
BUDIMPEŠTA - Narodna banka Mađarske (MNB) kaznila je OTP banku sa 102 milijuna HUF zbog nepoštivanja propisa u vezi s pružanjem usluga plaćanja, priopćili su u srijedu središnja banka i regulator financijskog tržišta, prema izvješću državnog medija MTI.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE