GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

EBRD planira dopuniti strategiju za Sloveniju

EBRD planira dopuniti strategiju za Sloveniju
PLANOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.05.2024 / 17:03
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Predstavnici Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) predstavili su danas u Ministarstvu financija nacrt nove strategije za Sloveniju, čije se usvajanje na upravnom odboru očekuje u srpnju.

Nova strategija temeljit će se na postojećoj i predviđa jačanje aktivnosti EBRD-a u području konkurentnosti i zelene tranzicije.

Trenutnu strategiju za Sloveniju, koja obuhvaća razdoblje 2019. – 2024., EBRD je usvojio u veljači 2019. Nova će se na nju nadograditi i odrediti pojačanu aktivnost EBRD-a na dva područja, objavilo je Ministarstvo financija. Kako su naveli, riječ je o povećanju konkurentnosti kroz diversificirano financiranje, inovacije i dobro upravljanje, kao i napretku Slovenije na području zelene tranzicije.

EBRD je u Sloveniji prisutan od 1993. godine, u tom je razdoblju podržao 106 projekata u našoj zemlji, a ukupna vrijednost ulaganja iznosi nešto manje od 1,6 milijardi eura, stoji na njezinim stranicama.

Kao strateške prioritete za razdoblje 2019.-2024., u strategiji za Sloveniju, EBRD je postavio povećanje konkurentnosti i dobrog upravljanja zagovaranjem privatizacije i istovremeno korištenjem najnovijih instrumenata za potporu privatnim tvrtkama te podupiranjem prijelaza na zeleno gospodarstvo promicanjem novih zelenih tehnologije.

Drugi dio sastanka bio je posvećen pripremama za godišnju skupštinu EBRD-a koja će se održati 15. i 16. svibnja u Armeniji. Ključna tema bit će priprema novog petogodišnjeg strateškog i kapitalnog okvira koji će guverneri odobriti sljedeće godine u Londonu. Ovaj put, međutim, uprava EBRD-a obratila se guvernerima sa zahtjevom za smjernicama, kako u pogledu prioriteta banke tako i povećanja njezine fleksibilnosti u odgovoru na stalne krize, osiguravanja učinkovitog poslovanja u državama članicama i povećanja prisutnosti u privatnom sektoru, ministarstvo objasnio.

Delegacija EBRD-a u sklopu posjeta Sloveniji posjetila je i pogon Elesa u Beričevu, koji poslovno surađuje s bankom.

Tagovi: ebrd, slovenija
PROČITAJ I OVO
Aleksandra Rašić nova članica Uprave za Korporativno bankarstvo Zagrebačke banke
KARIJERE
Aleksandra Rašić nova članica Uprave za Korporativno bankarstvo Zagrebačke banke
ZAGREB – Aleksandra Rašić imenovana je novom članicom Uprave za Korporativno bankarstvo Zagrebačke banke, pod uvjetom dobivanja suglasnosti od Hrvatske narodne banke, odnosno Europske centralne banke.
Održano svečano događanje PBZ grupe Kad srca pjevaju
DOGAĐAJI
Održano svečano događanje PBZ grupe Kad srca pjevaju
ZAGREB - Uručene donacije ukupnog iznosa 315.000 eura za bolju budućnost djece i mladih.
Slatinska banka blizu preuzimanja Wüstenrota
DUBINSKO SNIMANJE
Slatinska banka blizu preuzimanja Wüstenrota
ZAGREB - Slatinska banka je pred preuzimanjem Wüstenrot stambene štedionice od austrijske grupacije.
ABN AMRO preuzima njemački Hauck Aufhäuser Lampe
AKVIZICIJE
ABN AMRO preuzima njemački Hauck Aufhäuser Lampe
AMSTERDAM - ABN AMRO pristao je kupiti frankfurtski HAL od kineske multinacionalne Fosun International za 672 milijuna eura (731 milijun dolara), objavio je nizozemski bankarski div u priopćenju za javnost.
UBS isključuje vanjskog nasljednika Ermottija na mjestu izvršnog direktora
KANDIDATI
UBS isključuje vanjskog nasljednika Ermottija na mjestu izvršnog direktora
BERN - UBS je odbacio mogućnost imenovanja vanjskog menadžera za nasljednika izvršnog direktora Sergia Ermottija i planira izabrati s užeg popisa od tri unutarnja kandidata kada on odstupi s dužnosti za otprilike tri godine, izvijestio je u ponedjeljak Financial Times.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE