GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bandić najavio pojeftinjenje odvoza smeća do početka travnja

Bandić najavio pojeftinjenje odvoza smeća do početka travnja
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.01.2020 / 12:39
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandiću najavio je u utorak pojeftinjenje odvoza smeća do početka travnja, ali i promjene oko dinamike odvoza papira i plastike u sklopu kojih bi se plastika i papir, umjesto dvaput mjesečno, odvozili četiri puta mjesečno.

"Danas razmišljam o tome da ide naputak Čistoći, preko Gradskog ureda za gospodarstvo, da se u našoj odluci koja u jednom članku glasi da se plastika i papir odvozi najmanje dva puta mjesečno, to čini svaki tjedan. To je moja preokupacija da u roku od mjesec dana očistimo grad", kazao je Bandić na otvorenju OŠ Središće.

Dodao je da će učiniti sve da naputak krene od sutra "kako bi se napravilo reda u gradu".

S obzirom da od 1. veljače višestruko poskupljuju cijene odvoza otpada, zagrebački gradonačelnik najavio je da će do 1. travnja preustrojem - kadrovskim, organizacijskim i inim u Čistoći omogućiti da se najmanje 25 posto smanje troškovi odvoza smeća u Zagrebu.

To je moja preokupacija u naredna dva mjeseca, rekao je Bandić dodavši kako je od sutra svaki tjedan odvoz plastike i papira, a do 1. travnja smanjenje fiksnog dijela najmanje za četvrtinu.

Na pitanje o zapošljavanju u podružnici Holdinga Čistoći umirovljenog generala Vlade Šindlera, gradonačelnik je rekao da apsolutno vjeruje predsjednici uprave Holdinga Ani Stojić Deban i šefu podružnice Čistoće Juri Leki, dodavši da kadroviranje prepušta ljudima kojima je dao povjerenje i da je zapošljavanje u njihovoj ingerenciji.

"Što se tiče gospodina Šindlera, ako su oni prepoznali da on može pomoći u određeno vrijeme da se tamo uvede ako treba i poluvojni ustroj da se napravi red onda ću ja to pozdraviti. Inače ne sudjelujem u kadroviranju u podružnicama, o tome brine šefica Holdinga i šefovi podružnica, imaju odriješene ruke", kazao je Bandić.

Tagovi: Milan Bandić, odvoz smeća
PROČITAJ I OVO
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima
PODUZETNIŠTVO
Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima
ZAGREB – U sklopu panel rasprave „Forward thinking: The new capabilities for leaders and entrepreneurs“, održanoj na Veleučilištu Edward Bernays, osnivač i predsjednik Uprave JGL-a Ivo Usmiani te Berislav Horvat, Country Managing Partner i voditelj Odjela revizije u EY Hrvatska s okupljenima su podijelili tajne poduzetničkog uspjeha i efektivnog vodstva.
airBaltic povezao Ljubljanu i Rigu
LETOVI
airBaltic povezao Ljubljanu i Rigu
LJUBLJANA - U Zračnoj luci Jožeta Pučnika u Ljubljani juler je obilježena uspostava nove zračne veze s glavnim gradom Latvije Rigom koju je uspostavio zračni prijevoznik airBaltic.
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
MEGA DEAL
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
LONDON - Anglo American, koji posjeduje većinski udio u svjetski poznatoj dijamantskoj tvrtki De Beers, rekao je da njegov odbor preispituje pristup BHP-a.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE