SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
GRADSKI PROSTORI
 
Bandić na tržište stavlja 6500 gradskih stanova i 3600 poslovnih prostora
Autor/izvor: SEEbiz / Večernji list
Datum objave: 06.06.2013. - 10:08:00
Zadnja izmjena: 06.06.2013. - 13:33:10
ZAGREB - Gradski stanovi i poslovni prostori uskoro će na tržište, najavio je gradonačelnik Milan Bandić, a odluku o prodaji imovine, kazao je, donijet će se najkasnije na drugoj sjednici nove Gradske skupštine.
U prodaji bi trebalo biti otprilike tisuću poslovnih prostora i više tisuća stanova.

– U srpnju ćemo ići s odlukom koja je blokirana već tri-četiri godine, a to je prodaja stanova i poslovnih prostora – najavio je Bandić.

Podsjetimo, Bandićev prijedlog tri godine nije uspio dobiti zeleno svjetlo SDP-ove većine u Skupštini, uz objašnjenje da će se tako nagraditi oni koji su upadali ilegalno u gradske stanove. No, u novom sazivu gradonačelnik će imati većinu pa će i moći početi prodaja gradske imovine, piše Večernji list.

Iako još nije poznat točan broj stanova za prodaju, jer se za dio još vodi spor između države i grada o vlasništvu, spremno ih je 1123. Prednost pri otkupu imat će zaštićeni najmoprimci i hrvatski branitelji, a svi ostali moći će otkupiti stan putem javnog natječaja. Iako je najavljeno da će cijenu kvadrata stana uvjetovati tržište, to ne vrijedi za branitelje kojima će biti ponuđene niže cijene. Stoga će dio korisnika gradskih stanova moći te stanove otkupiti samo ako ponude najvišu cijenu. Bandić je najavio da će konačno odmrznuti Holdingov kapital u Sopnici pa će 580 neprodanih stanova dati u najam.