SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
HORVATINČIĆEVA TERASA
 
Bandić: Čovjek stavio daske na pod da ne zebu nogice, a vi se bunite
Autor/izvor: SEEbiz / HRT
Datum objave: 15.11.2016. - 14:56:56
ZAGREB - Na zagrebačkom Cvjetnom trgu Tomislav Horvatinčić ipak postavlja terasu za ugostiteljski lokal. Terasa s nadstrešnicom prije mjesec dana izazvala je negodovanje građana pa je gradonačelnik Milan Bandić naredio njezino uklanjanje i sankcije za one koji su izdali dozvolu.
Za danas postavljenu novu terasu s podnicama Bandić tvrdi da je privremena. No navodno je za nju izdana dozvola do 2021. godine.

- Samo podnice se stavljaju i ništa drugo. Sve je privremenog karaktera, kao i u Bogovićevoj. Ne znam zašto ste dignuli bunu, nema razloga da dižete bunu nikakvu i dižete stvar u zrak jer terase su kao i u Bogovićevoj i svugdje, čovjek je stavio daske na pod da ne zebu nogice a vi se bunite, rekao je Bandić.

Isto tvrdi i Horvatinčić.

- Kao i ostali ugostitelji na Cvjetnom trgu, po provedenom postupku pred nadležnim tijelima Grada Zagreba dobili smo rješenje o zauzimanju dijela javne površine te sklopili s Gradom Zagrebom ugovor o zakupu, istaknuli su iz marketinga Hoto Grupe te izvijestio o radovima na postavljanju terase prema određenim parametrima i suglasnostima Grada Zagreba.

Protiv postavljanja zimske terase prosvjedovali su građani sjedeći na klupi kod crkve, parkirajući bicikle na toj površini, hodajući po budućoj terasi kako bi ometali radove te lijepeći poruke Bandiću. Prosvjedovao je i Sindikat biciklista, a udruge Pravo na grad i Zelena akcija zatražile su od odgovornih institucija u gradu da uklone čeličnu konstrukciju u sklopu koje je trebao niknuti još jedan ugostiteljski objekt u vlasništvu Hoto Cvjetnog prenosi HRT.