SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
HAJDUK
 
Baldasar reterirao oko referenduma za prodaju Hajduka
Autor/izvor: SEEbiz / Index.hr
Datum objave: 29.06.2013. - 12:53:59
SPLIT - "Samo građani Splita referendumom mogu odlučiti o prodaji Hajduka!" prije tri dana poručio je američkim investitorima i javnosti Ivo Baldasar, gradonačelnik Splita, većinskog vlasnika velikog, ali i financijskim slomom poharanog kluba.
Međutim, pred argumentima keša padaju i najčvršći principi, posebno u današnje, krizno vrijeme, kada je izmisliti kune i isplatiti plaće svojevrsna alkemija, a posebno u Hajduku, koji se uz to bori s dugovima, vjerovnicima, kreditom.

Kada su Amerikanci čuli ovaj tvrdi stav, ali i nakon što su se upoznali s "dražima" hrvatske birokratske procedure, dali su "ponudu koja se ne može odbiti". Odmah će podmiriti dugove, koji se kreću oko 100 milijuna kuna, kupiti većinski paket dionica (50 posto plus jednu) za 150 milijuna kuna i obvezuju se godišnje ulagati u klub oko 50 milijuna kuna, ali s tim bi krenuli odmah sad, dakle kako bi Hajduk bio osjetno jači već u sezoni koja počinje sljedećeg vikenda.

Grad, koji ima 56 posto dionica Hajduka, zadržao bi kontrolni paket (25 posto), dok bi Amerikancima prodao 31 posto, a oni bi do većinskog paketa došli kupnjom dionica od najvećih pojedinačnih dioničara - Andabaka, Rimca, Keruma, Mamića...

Nakon ovih detalja, Baldasar je nepoklobljiv stav o nužnosti referenduma kojim se strancima prodaje, uz Marjan i Svetog Duju, najveći simbol grada, promjenio u "odlučno možda":

"Samo građani Splita mogu donijeti tu odluku, jer Grad je većinski vlasnik, a u ovom slučaju ga ne predstavljam ja, nego građani imaju pravo odlučiti što će biti s njihovom imovinom." rekao je Baldasar, ali i znakovito dodao.

"Referendum o prodaji Hajduka mogao bi biti u rujnu, ako do toga uopće dođe.."

Jasno, Amerikancima se žuri.