SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OTKRIĆA
 
Baldasar: Nakon Amerikanaca Hajduk žele i Rusi
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 11.07.2013. - 14:49:17
SPLIT - Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar rekao je na današnjem druženju s novinarima da su za kupnju Hajduka zainteresirani i ruski investitori, što je, kako je ocijenio, dobro jer će cijena biti veća što je više ponuda.
Gradonačelnik Baldasar istaknuo je, odgovarajući na pitanje novinara ima li, osim Amerikanaca, još ponuditelja za kupnju Hajduka, da Amerikanci ne odustaju, a se stalno javljaju novi ulagači.

"Sada nam se javio ruski investitor, ali to sve ne znači da ćemo prodati Hajduka", rekao je gradonačelnik.

"Ako bude bilo ozbiljne ponude, idemo na referendum pa na prodaju. Neće se klub prodavati tek tako", rekao je Baldasar i najavio ukidanje povjerenstva za dokapitalizaciju i privatizaciju HNK Hajduka . Također je rekao da su sastavili novi tim koji priprema dokumentaciju za javni natječaj.

Baladasar je na druženju s novinarima otkrio imena svojih savjetnika za određena područja te je dodao da nitko novi nije zaposlen.

"Nismo nikoga novog zaposlili jer to možemo napraviti tek kada završi sistematizacija i kad se nakon nje objavi javni natječaj", rekao je gradonačelnik i dodao da dvoje savjetnika radi na osnovi ugovora o djelu. Baladasar je rekao da će se savjetničke plaće kretati od 5000 do 11.000 kuna neto.

Gradska uprava ima 436 zaposlenih za čije se plaće izdvaja 55 milijuna kuna na godinu. Novinarima je potvrđeno kako najavljena sistematizacija za zaposlene u Gradskoj upravi neće značiti i otkaze, nego samo smanjenje plaća.