SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
TRŽIŠTE KAPITALA
 
Azijska tržišta: Nikkei 225 s trinaest uzastopnih dana rasta
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 20.10.2017. - 07:53:48
TOKIO – Na azijskim su tržištima indeksi porasli, dok je dolar blago ojačao jer se ulagači nadaju poreznoj reformi u SAD-u.

MSCI Asia Pacific Index porastao je 0,3 posto, no na tjednoj razini bilježi blagi pad.

Nikkei 225 uspio je nadoknaditi minuse s početka trgovine i zaključiti u plusu od 0,1 posto. Bio je trinaesti uzastopni dan rasta ovog indeksa što je najduži pozitivni niz još od 1998. godine. Na tjednoj razini bilježi rast od 1,5 posto.

Na valutnom tržištu dolarov indeks porastao je 0,2 posto, na 93,446, pa na tjednoj razini bilježi rast od 0,4 posto. Dolar je skočio 0,6 posto u odnosu na jen, te 1,2 posto nsa tjednoj razini. Investitori iščekuju rezultate japanskih općih izbora koji su na rasporedu u nedjelju.

Predsjednik SAD-a Donald Trump poručio je da će za koji dan objaviti svoju odluku o čelnom mjestu Feda, a kandidati su, osim Yellen i Powela, još i Trumpov ekonomski savjetnik Gary Cohn, bivši Fedov guverner Kevin Warsh i profesor ekonomije na sveučilištu Stanford John Taylor.Izbor Powella bilo bi, kažu analitičari, dobro rješenje za tržište kapitala jer bi on nastavio umjerenu monetarnu politiku kakvu je vodila Janet Yellen.