GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3

Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3
RAT CIJENAMA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.03.2024 / 16:12
Autor: SEEbiz
PEKING - Kineska tvrtka za pametne telefone Xiaomi priopćila je u četvrtak da će prodavati svoj prvi automobil za puno manje od Teslinog Modela 3, dok se ratovi cijena zahuktavaju na kineskom žestoko konkurentnom tržištu električnih automobila.

Izvršni direktor Xiaomija Lei Jun rekao je da će se standardna verzija SU7 prodavati za 215.900 juana (30.408 dolara) u zemlji - cijena koju je priznao znači da tvrtka prodaje svaki automobil s gubitkom.

Cijena Teslinog Modela 3 u Kini počinje od 245.900 juana.

Lei je tvrdio da je standardna verzija SU7 pobijedila Model 3 u više od 90% njegovih specifikacija, osim u dva aspekta za koja je rekao da bi Xiaomiju trebalo najmanje tri do pet godina da sustigne Teslu. Također je rekao da SU7 ima minimalni domet vožnje od 700 kilometara (gotovo 435 milja) u odnosu na Model 3 koji ima 606 kilometara. Iz tvrtke su rekli da su narudžbe premašile 50.000 automobila u 27 minuta od početka prodaje u 22 sata. Četvrtak po pekinškom vremenu.

Isporuke bi trebale započeti do kraja travnja, rekao je Lei. Lei je također tvrdio da Xiaomijeva tvornica automobila, za koju su svi "ključni" koraci potpuno automatizirani, može proizvesti SU7 svakih 76 sekundi. Nije odmah bilo jasno je li tvornica u potpunosti operativna.

Ranije ovog tjedna, izvršni direktor Xiaomija rekao je na društvenim mrežama da bi SU7 bio najbolja limuzina "ispod 500.000 juana" (69.328 USD).

Automobil ulazi na žestoko konkurentno tržište u Kini, gdje tvrtke lansiraju mnoštvo novih modela i snižavaju cijene kako bi preživjele. Kineski telekomunikacijski div Huawei sklopio je partnerstvo s tradicionalnim proizvođačima automobila, ponajprije lansirajući brend Aito čija su vozila često izložena u salonima pametnih telefona Huawei.

Teslin Model 3 je najprodavanija nova energetska limuzina u Kini koja ima domet vožnje od najmanje 600 kilometara (372 milje) i košta manje od 500.000 juana, prema podacima s web stranice Autohome.

Tagovi: xiaomi, tesla
PROČITAJ I OVO
Radnici Daimler Trucka u Sjevernoj Karolini izborili se za povećanje plaća
PLAĆE
Radnici Daimler Trucka u Sjevernoj Karolini izborili se za povećanje plaća
CHARLOTTE - Radnici u tvrtki Daimler Truck u Sjevernoj Karolini dobit će povećanje plaće od 25 posto nakon što je njihov sindikat u petak navečer u posljednjem trenutku postigao sporazum s njemačkim proizvođačem gospodarskih vozila.
Europske luke pune električnih automobila koji čekaju kupce
ZAGUŠENJE
Europske luke pune električnih automobila koji čekaju kupce
BERLIN - Njemački Bremerhaven i Emden ili Zeebrugge u Belgiji su goleme luke za prekrcaj automobila. Ali njihova parkirališta su puna kineskih e-auta - i to ne samo zato što je i manje kupaca.
Akrapovič postao tehnički partner Ferrarija i Lamborghinija
POSLOVI
Akrapovič postao tehnički partner Ferrarija i Lamborghinija
ČRNOMELJ - Akrapovič je potpisao višegodišnji ugovor s talijanskom tvrtkom Ferrari čime postaje tehnički partner u njenom programu Ferrari Hypercar. Tvrtka je potpisala sličan ugovor s Lamborghinijem u veljači.
Oštar pad dobiti Porschea u prvom kvartalu; evo što se događa
LOŠE BROJKE
Oštar pad dobiti Porschea u prvom kvartalu; evo što se događa
STUTTGART - Dobit Porsche AG-a strmoglavo je pala tijekom prvog tromjesečja za najslabiji rezultat od uvrštenja na burzu u rujnu 2022. s promjenama modela i slabom potražnjom u Kini koji su utjecali na izglede proizvođača.
Požar u Rimčevom kampusu, zapalile se baterije
PROBLEMI
Požar u Rimčevom kampusu, zapalile se baterije
ZAGREB - Na području Rimčeva kampusa u Kerestincu jučer popodne izbio je požar.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE