GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tesla u prvom kvartalu s padom prodaje automobila

Tesla u prvom kvartalu s padom prodaje automobila
PAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.04.2024 / 19:47
Autor: SEEbiz
DALLAS - Američki proizvođač električnih automobila Tesla u prvom je kvartalu ove godine zabilježio pad prodaje automobila od 8,5 posto na godišnjoj razini.

To je prvi tromjesečni pad u gotovo četiri godine, što je znak da učinci smanjenja cijena jenjavaju i da se tvrtka sve više bori s rastućom konkurencijom, javljaju strane novinske agencije.

Automobilski div je u prvom kvartalu ove godine prodao 386.810 automobila, što je 8,5 posto manje nego u istom razdoblju lani. U odnosu na zadnji kvartal prošle godine prodaja je pala za 20,2 posto.

Kako prenose strane agencije, rezultati su odraz slabe potražnje na kineskom tržištu, gdje se tvrtka suočava s oštrom konkurencijom domaćih proizvođača električnih automobila.

Iako su analitičari očekivali teško prvo tromjesečje jer je Tesla navodno smanjio proizvodnju u Kini zbog uspona kineskog proizvođača električnih vozila BYD, današnji rezultati su bili veliko iznenađenje.

“Očekivali smo lošu prvu četvrtinu, ali ovo je potpuna katastrofa. Vidimo ovo kao prijelomni trenutak u priči o Tesli za Elona Muska da je preokrene. U protivnom bi očito mogli biti crnji dani", rekao je analitičar Dan Ives za francusku novinsku agenciju AFP.

BYD je danas izvijestio i o lošijim rezultatima prodaje automobila u prvom kvartalu ove godine. Prodao je ukupno 300.114 vozila, što je 43 posto manje nego u zadnjem tromjesečju 2023., au usporedbi s istim lanjskim kvartalom u međuvremenu je zabilježio rast od 13,4 posto.

Tagovi: tesla, musk, byd
PROČITAJ I OVO
Teški dani za Ford u Europi
PROBLEMI
Teški dani za Ford u Europi
LONDON - Europska podružnica američkog proizvođača automobila pala je na vrlo niske grane.
Ništa od suradnje Volkswagena i Renaulta na razvoju jeftinog električnog modela
EPILOG
Ništa od suradnje Volkswagena i Renaulta na razvoju jeftinog električnog modela
BERLIN - Njemački proizvođač završio je pregovore s Francuzima, što znači da će sada možda morati samostalno razvijati vlastito pristupačno električno vozilo. Renault će nastaviti s projektom električnog Twinga čija bi prodaja trebala krenuti 2026. godine.
Toyota oprezna s električnim automobilima
OPREZ
Toyota oprezna s električnim automobilima

LONDON - Najveći svjetski proizvođač automobila trenutno obara rekorde profitabilnosti.

Mercedesovi radnici u Alabami odbacili su sindikat
ODLUKE
Mercedesovi radnici u Alabami odbacili su sindikat
VANCE - Radnici u tvornici Mercedes-Benza u Alabami donijeli su u petak veliki gubitak Ujedinjenim automobilskim radnicima, odbacivši sindikat na glasovanju za koje se očekivalo da će se temeljiti na pobjedi u tvornici Volkswagen u Tennesseeju i gurnuti je dublje na jug SAD-a.
Xpeng namjerava kroz dvije godine isporučiti svoj prvi leteći automobil
NAJAVE
Xpeng namjerava kroz dvije godine isporučiti svoj prvi leteći automobil
PEKING - Xpeng AeroHT, podružnica Xpenga, ima za cilj isporučiti svoj leteći automobil kupcima 2026. godine, rekao je supredsjednik kineskog proizvođača električnih vozila za CNBC u petak,
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE