GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rimac otkrio koliko je u tri godine prodano Nevera

Rimac otkrio koliko je u tri godine prodano Nevera
OTKRIĆA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.05.2024 / 08:01
Autor: SEEbiz
LONDON - Tri godine nakon lansiranja serijske Nevere dosad je prodano 50 primjeraka, što je tek trećina od 150 planiranih primjeraka, rekao je Mate Rimac okupljenim sudionicima na konferenciji o budućnosti automobila Financial Timesa u Londonu.

Time se osvrnuo na rezultate prodaje dva milijuna eura vrijednog električnog, 1914 KS snažnog hiperautomobila Nevera i rekao da zasad nije ispunila očekivanja, a razlog je što kupci hiperautomobila i dalje žele sagorijevati benzin, piše Autocar, a prenosi Jutarnji list.

- Neveru smo počeli razvijati 2016. i 2017. godine, kada je elektrika bila cool', rekao je Rimac na konferenciji. "Ali sada primjećujemo da kako elektrifikacija postaje 'mainstream', pogurana od strane vlada, ljudi na vrhu sektora koji se uvijek žele razlikovati od svih, zato više ne žele električne hiperautomobile', ustvrdio je Rimac.

Usporedio je aktualan trend kod kupaca hiperautomobila s ljubavlju imućnih pojedinaca prema skupim analognim satovima koji se prodaju daleko više od običnih digitalnih pametnih satova, unatoč tome što tradicionalni satovi tehnološki mogu mnogo manje, piše Carscoops.

- Apple Watch može učiniti sve bolje i može raditi još 1000 stvari, puno je precizniji, može mjeriti vaše otkucaje srca i slično, ali nitko ne bi platio 200.000 dolara za Apple Watch.'

I baš kao što potražnja za skupim satovima klasične tehnologije ne pokazuje znakove usporavanja, ili da ju je prestigla strast za digitalnim alternativama, Mate Rimac ne vidi da će se potražnja za električnim hiperautomobilima rasti, pa tako vjerojatno Nevera nikad neće dobiti nasljednika.

Rimac, koji je ujedno i šef joint venture kompanije Bugatti Rimac, kazao je i kako se u Rimcu bave 'onim što je u to vrijeme najuzbudljivije', a to bi potencijalno moglo uključivati pogonska goriva poput prirodnog plina, vodika ili čak dizela, o čemu smo već pisali.

Tako će nasljednika Bugattija Chirona, kojeg ćemo upoznati uskoro, pogoniti hibridni pogon s novim benzinskim V16 motorom, a ne samo baterije, jer kupci u toj klasi to jednostavno žele. No to nije jedino što se događa oko kompanije Rimac - uskoro će biti predstavljen i robotaksi, a nedavno je potpisan i ugovor s BMW Grupom za isporuku baterijskih paketa za sljedeću generaciju električnih vozila iz pogona u Kerestincu.

Tagovi: rimac, nevera, hiperautomobili
PROČITAJ I OVO
Teški dani za Ford u Europi
PROBLEMI
Teški dani za Ford u Europi
LONDON - Europska podružnica američkog proizvođača automobila pala je na vrlo niske grane.
Ništa od suradnje Volkswagena i Renaulta na razvoju jeftinog električnog modela
EPILOG
Ništa od suradnje Volkswagena i Renaulta na razvoju jeftinog električnog modela
BERLIN - Njemački proizvođač završio je pregovore s Francuzima, što znači da će sada možda morati samostalno razvijati vlastito pristupačno električno vozilo. Renault će nastaviti s projektom električnog Twinga čija bi prodaja trebala krenuti 2026. godine.
Toyota oprezna s električnim automobilima
OPREZ
Toyota oprezna s električnim automobilima

LONDON - Najveći svjetski proizvođač automobila trenutno obara rekorde profitabilnosti.

Mercedesovi radnici u Alabami odbacili su sindikat
ODLUKE
Mercedesovi radnici u Alabami odbacili su sindikat
VANCE - Radnici u tvornici Mercedes-Benza u Alabami donijeli su u petak veliki gubitak Ujedinjenim automobilskim radnicima, odbacivši sindikat na glasovanju za koje se očekivalo da će se temeljiti na pobjedi u tvornici Volkswagen u Tennesseeju i gurnuti je dublje na jug SAD-a.
Xpeng namjerava kroz dvije godine isporučiti svoj prvi leteći automobil
NAJAVE
Xpeng namjerava kroz dvije godine isporučiti svoj prvi leteći automobil
PEKING - Xpeng AeroHT, podružnica Xpenga, ima za cilj isporučiti svoj leteći automobil kupcima 2026. godine, rekao je supredsjednik kineskog proizvođača električnih vozila za CNBC u petak,
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE