GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Klimatski prosvjednici pokušali provaliti u tvornicu Tesle kod Berlina, više uhićenih

Klimatski prosvjednici pokušali provaliti u tvornicu Tesle kod Berlina, više uhićenih
PROSVJED
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.05.2024 / 16:37
Autor: SEEbiz
BERLIN - Klimatski prosvjednici ljuti zbog Teslinih planova da proširi svoju Gigatvornicu Berlin-Brandenburg u Njemačkoj pokušali su u petak provaliti u tvornicu, navodi se u priopćenju lokalne policije.

"Više neovlaštenih osoba pokušava ući u tvornicu Tesla", rekla je policija Brandenburga putem X Friday. "U procesu smo sprječavanja ovoga."

"Situacija je dinamična", rekao je glasnogovornik policije Brandenburga za CNBC u petak, dodajući da je u tom području bilo više blokada cesta zbog prosvjeda.

Glasnogovornik Tesle nije bio odmah dostupan za komentar kada ga je CNBC kontaktirao u petak.

Od ponedjeljka je kamp postavljen u blizini Teslinog terena u tvornici u Brandenburgu, a sudjelovanje se povećalo od srijede, a vrhunac je bio na njemački državni praznik u četvrtak, rekla je policija.

Prosvjedni skupovi planirani su za petak, jedno stacionarno u blizini kruga tvornice Tesla, a drugo koje uključuje povorku iz kampa, rekao je glasnogovornik policije Brandenburga za CNBC.

Međutim, uslijedili su prekidi, uključujući pokušaje provale u prostorije Tesle i blokade na cestama, što je dovelo do blokada cesta, rekao je glasnogovornik.

Prosvjednici su zauzeli i obližnju zračnu luku u općini Neuhardenberg, paleći pirotehniku i blokirajući pristupne ceste, prema policiji.

Policija je intervenirala, što je dovelo do više uhićenja i primjene sile. Policijska operacija uključivala je potporu susjednih država i nacionalnih snaga, dodao je glasnogovornik.

Tesla je rekla svojim radnicima da radije ostanu kod kuće nego da dođu u tvornicu u petak zbog zabrinutosti oko prosvjeda oko njezine tvornice u Brandenburgu, izvijestio je CNN ranije u srijedu.

André Thierig, viši direktor proizvodnje u tvornici Tesla, potvrdio je u utorak putem X-a da je proizvođač električnih automobila u petak zatvorio proizvodnju u "jednodnevnom planiranom obustavi proizvodnje".

Tesla radi na velikom proširenju svoje tvornice baterija i montaže automobila u Brandenburgu u Njemačkoj, koja se nalazi u okrugu Brandenburg oko sat vremena vožnje od Berlina.

Fotografija: Patrick Pleul/dpa

Tagovi: tesla, prosvjed, klima
PROČITAJ I OVO
Talijanski inovator se obratio Rimcu: Sorry Mate, ali ja se ne vraćam
REAKCIJE
Talijanski inovator se obratio Rimcu: Sorry Mate, ali ja se ne vraćam
ZAGREB - Izvršni direktor tvrtke Automobili Estrema, Gianfranco Pizzuto, osvrnuo se na nedavnu izjavu hrvatskog poduzetnika Mate Rimca.
Tesla u sukobu s leasing kućama, evo zašto
SMIRIVANJE
Tesla u sukobu s leasing kućama, evo zašto
SAN FRANCISCO - Tesla radi na tome da umiri neke europske leasing kompanije nakon što je smanjenje maloprodajnih cijena njegovih vozila smanjilo vrijednost njihovih voznih parkova.
Teški dani za Ford u Europi
PROBLEMI
Teški dani za Ford u Europi
LONDON - Europska podružnica američkog proizvođača automobila pala je na vrlo niske grane.
Ništa od suradnje Volkswagena i Renaulta na razvoju jeftinog električnog modela
EPILOG
Ništa od suradnje Volkswagena i Renaulta na razvoju jeftinog električnog modela
BERLIN - Njemački proizvođač završio je pregovore s Francuzima, što znači da će sada možda morati samostalno razvijati vlastito pristupačno električno vozilo. Renault će nastaviti s projektom električnog Twinga čija bi prodaja trebala krenuti 2026. godine.
Toyota oprezna s električnim automobilima
OPREZ
Toyota oprezna s električnim automobilima

LONDON - Najveći svjetski proizvođač automobila trenutno obara rekorde profitabilnosti.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE