GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

BYD s novim super automobilom napada Ferrari i Lamborghini

BYD s novim super automobilom napada Ferrari i Lamborghini
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.02.2024 / 08:02
Autor: SEEbiz
PEKING - BYD Co. je u nedjelju debitirao sa svojim najskupljim automobilom, 1,68 milijuna juana (233.450 USD) potpuno električnim superautomom visokih performansi koji se suprotstavlja luksuznim opcijama koje "gutaju" gorivo koje nude konkurenti kao što su Ferrari NV i Lamborghini.

Yangwang U9 će u početku biti isključivo za kinesko tržište, rekla je tvrtka na događaju koji se prenosio uživo u Šangaju. Automobil može ubrzati do 100 km/h (62 mph) za 2,36 sekundi i postići najveću brzinu od 309,19 km/h, rečeno je.

BYD je postao najveći prodavač električnih vozila na svijetu — pretekavši Teslu — u posljednjem kvartalu 2023. Iako je poznatiji po izradi pristupačnih električnih vozila, tvrtka prodaje svoje luksuzne modele pod markama Yangwang i Fang Cheng Bao.

Budući da u Kini prijeti rat cijena nakon lunarne Nove godine, div sa sjedištem u Shenzhenu kladi se da ostaje tržište za vrhunske proizvode koji daju bolje marže, piše Bloomberg.

Druga skupa električna vozila pod markom Yangwang trebala bi biti lansirana kasnije ove godine u Kini, uključujući luksuznu limuzinu koja će koštati oko milijun juana.

Yangwang je počeo isporučivati automobile krajem studenog. Do sada ima jedan proizvodni model, luksuzno sportsko terensko vozilo poznato kao U8 koje košta 1,1 milijun juana. Tvrtka je do kraja siječnja isporučila 3653 jedinice.

Dionice BYD-a skočile su čak 4,7% u Hong Kongu u ponedjeljak, nakon što je predsjednik Wang Chuanfu predložio udvostručenje otkupa njegovih dionica kojima se trguje u Kini na 400 milijuna juana. Tvrtka je rekla da bi ovaj potez mogao povećati povjerenje ulagača te stabilizirati i povećati vrijednost tvrtke.

Dionice proizvođača automobila uvrštene na burzu u Hong Kongu ove su godine pale za 12,0% jer ulagači kažnjavaju dionice električnih vozila zbog zabrinutosti da pad potražnje tjera kompanije na smanjenje cijena i utjecaj na marže.

Tagovi: BYD, Ferrari, Lamborghini
PROČITAJ I OVO
Volkswagen najavio jeftini električni automobil
NAJAVE
Volkswagen najavio jeftini električni automobil
BERLIN - Volkswagen se priprema za predstavljanje ulaznog električnog modela koji će koštati od 20.000 eura.
Procurili podaci vlasnika svih registriranih vozila, Božinović potvrdio izvide
DIVERZIJA
Procurili podaci vlasnika svih registriranih vozila, Božinović potvrdio izvide
ZAGREB - Večernji list je u posjedu prijave incidenta koja je podnesena SOA-i o curenju 2.444.587 zapisa o vozilima 1.195.052 fizičkih osoba – sadrže njihova imena, adrese, OIB-e, JMBG-e, datume rođenja, registracije i ostale podatke o vozilima i njihovim policama osiguranja.
Amerikanci sve manje žele električne automobile
ISTRAŽIVANJE
Amerikanci sve manje žele električne automobile
NEW YORK - Novo istraživanje je pokazalo da je manje vjerojatno da će američki vozači 2024. razmišljati o kupnji električnog vozila nego 2023. godine, unatoč tome što je izbor električnih automobila veći nego ikada.
Volkswagen pregovara o proizvodnji u Indiji
PREGOVORI
Volkswagen pregovara o proizvodnji u Indiji
WOLFSBURG - Njemački proizvođač automobila Volkswagen pregovara o partnerstvu u proizvodnji automobila u Indiji, rekao je u petak glavni financijski direktor Arno Antlit.
Musk: Nisam za carine na kineska električna vozila
STAVOVI
Musk: Nisam za carine na kineska električna vozila
PARIZ - Izvršni direktor Tesle Elon Musk rekao je da ne podržava nedavnu najavu predsjednika Bidena o carinama na električna vozila kineske proizvodnje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE