GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

BMW serije 7 nudi kupcima mogućnost izbora

BMW serije 7 nudi kupcima mogućnost izbora
PONUDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.11.2022 / 20:58
Autor: SEEbiz / H
MUNCHEN - BMW je iznenadio poklonike nudeći sedmu generaciju serije 7 istovremeno kao električnu i kao benzinsku ili dizelsku.

U biti, svi kupci ove luksuzne limuzine bit će suočeni s izborom: moderna baterija bez lokalnih emisija ili motor s unutarnjim izgaranjem s, dobro, puno.

U svakom slučaju, ostat će nedostižan luksuz za većinu vlasnika automobila, a cijene serije 7 počinju od 114.300 eura na matičnom tržištu BMW-a u Njemačkoj, potvrdila je tvrtka.

BMW kaže da će glavni rival Audijevog A8, Teslinog Modela S, Mercedesovog EQS-a i Niovog ET7 također biti dostupan samo u dugoj verziji rastegnutoj na 5,39 metara, te će dobiti nekoliko novih značajki u najnovijem izdanju.

Brojne nove digitalne nadogradnje uključuju zakrivljeni zaslon iza upravljača, preklopivi 31-inčni zaslon za putnike na stražnjim sjedalima i dodirne pločice u vratima.

Vozači će također imati BMW-ov sustav vožnje bez ruku Level 2+, trenutno ograničen na određene autoceste. Također neće moći pretjecati sporije automobile, a vašu će seriju 7 zadržati u jednoj traci.

Na papiru, najimpresivnija varijanta je potpuno električni i7. Međutim, nema lokalnih emisija još uvijek je premija, a i7 košta najmanje 135.900 eura. U početku je dostupan kao xDrive 60 s dva motora, pogonom na sva četiri kotača i izlaznom snagom sustava od 544 KS.

Od nula do 100 km/h ubrzava za 4,7 sekundi uz do 745 Nm i postiže maksimalnih 240 km/h. Baterija bi trebala osigurati standardni domet.

Rečeno je da baterija ima standardni domet od 625 kilometara. U najboljem slučaju, i7 može napuniti dovoljno energije za 110 kilometara u 10 minuta.

U osnovnoj verziji dolazi šestocilindrični dizel (740d) i 299 KS. S ovim motorom serija 7 s mjesta do 100 km/h ubrzava za 5,8 sekundi i prosječno troši 6,1 litru (emisija CO2: 160 g/km).

Uz to, tu su i dva benzinska motora s plug-in hibridnim modulom u 750e od 123.500 € (360 kW/489 KS) ili u M760e od 144.000 € (420 kW/571 KS). Ovdje BMW navodi čisto električni domet od nešto manje od 100 kilometara.

Vrijeme sprinta je 4,8 i 4,3 sekunde, a standardna potrošnja je 1,0 litra (emisija CO2: od 22 g/km). Uz pogon na sva četiri kotača i automatik s osam stupnjeva prijenosa, svi benzinci i dizelaši mogu postići najveću brzinu od 250 km/h.

Fotografija: Daniel Kraus/BMW AG/dpa

Tagovi: bmw 7, BMW, električni automobili
PROČITAJ I OVO
Ništa od suradnje Volkswagena i Renaulta na razvoju jeftinog električnog modela
EPILOG
Ništa od suradnje Volkswagena i Renaulta na razvoju jeftinog električnog modela
BERLIN - Njemački proizvođač završio je pregovore s Francuzima, što znači da će sada možda morati samostalno razvijati vlastito pristupačno električno vozilo. Renault će nastaviti s projektom električnog Twinga čija bi prodaja trebala krenuti 2026. godine.
Toyota oprezna s električnim automobilima
OPREZ
Toyota oprezna s električnim automobilima

LONDON - Najveći svjetski proizvođač automobila trenutno obara rekorde profitabilnosti.

Mercedesovi radnici u Alabami odbacili su sindikat
ODLUKE
Mercedesovi radnici u Alabami odbacili su sindikat
VANCE - Radnici u tvornici Mercedes-Benza u Alabami donijeli su u petak veliki gubitak Ujedinjenim automobilskim radnicima, odbacivši sindikat na glasovanju za koje se očekivalo da će se temeljiti na pobjedi u tvornici Volkswagen u Tennesseeju i gurnuti je dublje na jug SAD-a.
Xpeng namjerava kroz dvije godine isporučiti svoj prvi leteći automobil
NAJAVE
Xpeng namjerava kroz dvije godine isporučiti svoj prvi leteći automobil
PEKING - Xpeng AeroHT, podružnica Xpenga, ima za cilj isporučiti svoj leteći automobil kupcima 2026. godine, rekao je supredsjednik kineskog proizvođača električnih vozila za CNBC u petak,
Tesla ishodila ključno odobrenje za proširenje tvornice u Njemačkoj
ZELENO SVJETLO
Tesla ishodila ključno odobrenje za proširenje tvornice u Njemačkoj
GRUENHEIDE - Tesla je u četvrtak dobila zeleno svjetlo za proširenje svoje njemačke tvornice u Gruenheideu u blizini Berlina od lokalnog vijeća unatoč prosvjedima protiv planova američkog proizvođača električnih vozila.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE