GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

BMW odustaje od pretplate na grijana sjedala

BMW odustaje od pretplate na grijana sjedala
ODUSTAJANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.09.2023 / 11:12
Autor: SEEbiz / Autonet
ZAGREB - Mnogo je negativnih reakcija u javnosti prošle godine izazvala odluka BMW-a da počnu naplaćivati pretplatu na razne dodatke u svojim novim automobilima. Ideja im je bila korisnicima prodati bogato opremljene automobile, a potom ih “navući” na mjesečnu pretplatu, u sklopu koje bi plaćali razne opcije.

Najčešće su se po medijima tako pojavljivale kritike pretplate za grijana sjedala, ali bilo je tu još drugih naplatnih opcija. BMW je naplaćivao korištenje ugrađenog dashcama, automatsko paljenje i gašenje dugih svjetala, grijanje kola upravljača ili (jedino donekle opravdano) korištenje sustava poluautonomne vožnje. Cijene pretplata bile su od desetak, pa sve do pedesetak dolara (grijana sjedala trebalo je platiti, recimo, 18 dolara mjesečno) a višegodišnjom se pretplatom moglo ponešto i uštedjeti, piše Autonet.

Međutim, nezadovoljstvo kupaca bilo je preveliko, što je sada dovelo do promjene poslovne politike. U razgovoru za portal Autocar, član uprave BMW-a za prodaju i marketing Pieter Nota potvrdio je da oni više neće tražiti dodatno plaćanje za funkcije koje su već ugrađene u automobile. Kontroverzna praksa nije dobro “sjela” kupcima, koji su imali osjećaj da moraju za istu stvar platiti dvostruko. Iako su u bavarskoj kompaniji to tumačili kao “pružanje dodatnih usluga uz mogućnost naknadne aktivacije”, tržište taj narativ nije prihvatilo. Grijana sjedala i drugi dodaci sada se ugrađuju i aktiviraju samo u tvornici, ako ih kupac prilikom narudžbe vozila odabere.

BMW, pak, ne odustaje od dodatne naplate baš svega. Softverske usluge koje zahtijevaju preuzimanje dodatnih značajki (primjerice sustava za automatsko parkiranje) dobro su prihvaćene, a kupcima je prihvatljivo platiti za njihovu naknadnu kupovinu. Na to će se, kaže Nota, u BMW-u od sada fokusirati.

Tagovi: BMW, grijana sjedala
PROČITAJ I OVO
Renault i Geely postaju partneri
PARTNERI
Renault i Geely postaju partneri
PARIZ - Francuski proizvođač automobila Renault i kineski partner Geely najavili su u petak dugo očekivani zajednički pothvat koji će razvijati motore s unutarnjim izgaranjem i hibridne motore, u nadi da će poboljšati konkurentnost svog naslijeđenog automobilskog poslovanja.
Volkswagen najavio jeftini električni automobil
NAJAVE
Volkswagen najavio jeftini električni automobil
BERLIN - Volkswagen se priprema za predstavljanje ulaznog električnog modela koji će koštati od 20.000 eura.
Procurili podaci vlasnika svih registriranih vozila, Božinović potvrdio izvide
DIVERZIJA
Procurili podaci vlasnika svih registriranih vozila, Božinović potvrdio izvide
ZAGREB - Večernji list je u posjedu prijave incidenta koja je podnesena SOA-i o curenju 2.444.587 zapisa o vozilima 1.195.052 fizičkih osoba – sadrže njihova imena, adrese, OIB-e, JMBG-e, datume rođenja, registracije i ostale podatke o vozilima i njihovim policama osiguranja.
Amerikanci sve manje žele električne automobile
ISTRAŽIVANJE
Amerikanci sve manje žele električne automobile
NEW YORK - Novo istraživanje je pokazalo da je manje vjerojatno da će američki vozači 2024. razmišljati o kupnji električnog vozila nego 2023. godine, unatoč tome što je izbor električnih automobila veći nego ikada.
Volkswagen pregovara o proizvodnji u Indiji
PREGOVORI
Volkswagen pregovara o proizvodnji u Indiji
WOLFSBURG - Njemački proizvođač automobila Volkswagen pregovara o partnerstvu u proizvodnji automobila u Indiji, rekao je u petak glavni financijski direktor Arno Antlit.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE