GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

AutoWallis preuzeo još jednu kompaniju u Sloveniji

AutoWallis preuzeo još jednu kompaniju u Sloveniji
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.09.2021 / 09:04
Autor: SEEbiz / indikator.ba
LJUBLJANA - Automobilska tvrtka AutoWallis nastavila je povećavati svoju prisutnost u Sloveniji nedavnom kupnjom tvrtke Avto Aktiv i s njom povezanih nekretnina.

Avto aktive ima 20-godipnju na slovenskom tržištu, a u svojim radionicama servisira vozila BMW, MINI, Jaguar, Land Rover, Toyota i Suzuki u pet gradova - Koper , Kranj, Ljubljana, Nova Gorica i Trzin.

Kompanija je ujedno je i ekskluzivni prodavač vozila Jaguar, Land Rover i MINI.

Prvi čovjek AutoWallisa, Gábor Ormosy rekao je da AutoWallis također proučava preostale mogućnosti za širenje poslovanja u Sloveniji i u drugim zemljama.

Prema podacima poslovnog asistenta Bizi.si, Avto Aktiv je lani ostvario 51 milijun eura prihoda i 8,2 milijuna eura dobiti, navodi siol.net.

Mađarski AutoWallis na slovensko je tržište ušao prošle godine, kada je preuzeo najvećeg zastupnika BMW-a u Sloveniji, A-Cosmos, kao i marku Opel.

Mađarski trgovac već je početkom godine najavio veliko povećanje prometa, a jedan od ključnih razloga je ulazak na slovensko tržište.

Upravni odbor AutoWallisa odlučio se za unapređenja u organizaciji na nivou s ciljem pdoržavanja planova rasta tvrtke povećanjem organizacijske učinkovitosti.

U sklopu restrukturiranja, dvjema poslovnim jedinicama tvrtke od rujna upravljaju neovisni rukovoditelji. Tako veleprodajnim poslovima upravlja Andrew John Perst, član Uprave, koji je osim svoje nove pozicije šefa Wallis Automotive Europe, odgovoran za veleprodaju i daljnji razvoj marki Opel, Jaguar, Land Rover u Mađarskoj i nekoliko drugih zemalja u regiji.

Maloprodaju vodi Péter Antal, član Upravnog odbora, koji je također odgovoran za domaću i međunarodnu prodaju BMW -a, MINI -a i Maseratija, između ostalih.

Obojica profesionalaca imaju značajno iskustvo u industriji te su gotovo dva desetljeća bili na rukovodećim pozicijama u automobilskim tvrtkama Wallis Grupe.

AutoWallis je prošle godine je dovršio stjecanje uvozničkih prava za Opel u Mađarskoj, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Sloveniji, stekao zastupništvo Opela i KIA-e u Mađarskoj te počeo distribuciju modela Jaguar i Land Rover u Mađarskoj.

Tagovi: AutoWallis, Avto Aktiv, Toyota, A-Cosmos, BMW, Opel, Land Rover, Suzuki
PROČITAJ I OVO
Xpeng namjerava kroz dvije godine isporučiti svoj prvi leteći automobil
NAJAVE
Xpeng namjerava kroz dvije godine isporučiti svoj prvi leteći automobil
PEKING - Xpeng AeroHT, podružnica Xpenga, ima za cilj isporučiti svoj leteći automobil kupcima 2026. godine, rekao je supredsjednik kineskog proizvođača električnih vozila za CNBC u petak,
Tesla ishodila ključno odobrenje za proširenje tvornice u Njemačkoj
ZELENO SVJETLO
Tesla ishodila ključno odobrenje za proširenje tvornice u Njemačkoj
GRUENHEIDE - Tesla je u četvrtak dobila zeleno svjetlo za proširenje svoje njemačke tvornice u Gruenheideu u blizini Berlina od lokalnog vijeća unatoč prosvjedima protiv planova američkog proizvođača električnih vozila.
Honda će udvostručiti ulaganja u električna vozila
INVESTICIJE
Honda će udvostručiti ulaganja u električna vozila
TOKYO - Japanski proizvođač vozila Honda udvostručit će svoja planirana ulaganja u električna vozila do 2030.
Volkswagen će platiti 50 milijuna eura odštete zbog skandala Dieselgate u Italiji
ODŠTETA
Volkswagen će platiti 50 milijuna eura odštete zbog skandala Dieselgate u Italiji
RIM - Njemački proizvođač automobila Volkswagen platit će odštetu talijanskim kupcima vozila opremljenih nedozvoljenim uređajem za isključivanje niske temperature. 60.000 potrošača dobit će odštetu u ukupnom iznosu od 50 milijuna eura, objavila je Europska organizacija potrošača (BEUC).
Porsche 911 dobiva hibridni pogon
NOVITETI
Porsche 911 dobiva hibridni pogon
ZAGREB - Krajem ovog mjeseca, točnije 28. svibnja, Porsche će upriličiti svjetsku premijeru nove inačice svojeg kultnog modela, 911.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE