GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Allianz će dopustiti korištenje rabljenih dijelova u popravku automobila

Allianz će dopustiti korištenje rabljenih dijelova u popravku automobila
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.05.2024 / 16:40
Autor: SEEbiz
MUNCHEN - Osiguravajuće društvo Allianz dopustit će popravak automobila u Njemačkoj rabljenim rezervnim dijelovima, priopćio je u petak osiguravajući div sa sjedištem u Münchenu.

Vozila između tri i osam godina su kvalificirana prema programu, koji bi popravke trebao učiniti ekološki prihvatljivijima i jeftinijima, rekao je osiguravatelj.

Tvrtka koja kotira na DAX-u i najveći njemački osiguravatelj pozvala se na Englesku, Nizozemsku i Francusku, gdje već nekoliko godina postoje propisi koji promiču korištenje dijelova za višekratnu upotrebu u automehaničarskim radionicama.

"Svi se stručnjaci slažu: popravak je održiviji od korištenja novih dijelova", rekao je Frank Sommerfeld, voditelj Allianz Versicherungs-AG, koji upravlja poslovima osiguranja imovine u Njemačkoj.

Izvor rezervnih dijelova bit će automobili koji su uništeni i često se prodaju u inozemstvo kako bi bili kanibalizirani. Allianz želi ponovno upotrijebiti dijelove kao što su vrata, poklopci motora i poklopci prtljažnika, kao i retrovizore, prednja i stražnja svjetla.

"Sigurnosno bitni dijelovi kao što su upravljački sustavi, dijelovi osovine ili kotači neće se koristiti", rekao je Sommerfeld.

Kao primjer, Sommerfeld je naveo da bi zamjena vjetrobranskog stakla VW ID.3 koštala 1.200 € (1.290 USD) manje s rabljenim dijelom nego s novim.

Prema Allianz Centru za tehnologiju, emisije CO2 bile bi gotovo 100% niže u ovom primjeru.

To je zbog činjenice da se tijekom proizvodnje autodijelova stvaraju staklenički plinovi, koji se prirodno više ne pojavljuju prilikom ugradnje rabljenog zamjenskog dijela.

Njemački osiguravatelji automobila već godinama pate od rastućih troškova, koji su uvelike uzrokovani visokim cijenama novih rezervnih dijelova.

Njemačka osiguravateljska udruga očekuje da će industrija ove godine zabilježiti još jednu milijardu eura deficita, budući da njen prihod ne pokriva ono što troši.

Fotografija: Armin Weigel/dpa

Tagovi: Allianz, rabljeni, automobili
PROČITAJ I OVO
Talijanski inovator se obratio Rimcu: Sorry Mate, ali ja se ne vraćam
REAKCIJE
Talijanski inovator se obratio Rimcu: Sorry Mate, ali ja se ne vraćam
ZAGREB - Izvršni direktor tvrtke Automobili Estrema, Gianfranco Pizzuto, osvrnuo se na nedavnu izjavu hrvatskog poduzetnika Mate Rimca.
Tesla u sukobu s leasing kućama, evo zašto
SMIRIVANJE
Tesla u sukobu s leasing kućama, evo zašto
SAN FRANCISCO - Tesla radi na tome da umiri neke europske leasing kompanije nakon što je smanjenje maloprodajnih cijena njegovih vozila smanjilo vrijednost njihovih voznih parkova.
Teški dani za Ford u Europi
PROBLEMI
Teški dani za Ford u Europi
LONDON - Europska podružnica američkog proizvođača automobila pala je na vrlo niske grane.
Ništa od suradnje Volkswagena i Renaulta na razvoju jeftinog električnog modela
EPILOG
Ništa od suradnje Volkswagena i Renaulta na razvoju jeftinog električnog modela
BERLIN - Njemački proizvođač završio je pregovore s Francuzima, što znači da će sada možda morati samostalno razvijati vlastito pristupačno električno vozilo. Renault će nastaviti s projektom električnog Twinga čija bi prodaja trebala krenuti 2026. godine.
Toyota oprezna s električnim automobilima
OPREZ
Toyota oprezna s električnim automobilima

LONDON - Najveći svjetski proizvođač automobila trenutno obara rekorde profitabilnosti.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE