SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NISU U KONZORCIJU
 
Atlantic Grupa nije zainteresirana za preuzimanje Agrokora
Autor/izvor: Siniša Malus, sinisamalus@seebiz.eu
Datum objave: 18.12.2018. - 19:55:28
ZAGREB - Atlantic Grupa nije zainteresirana za sudjelovanje u hrvatskom konzorciju tvrtki koje žele preuzeti Agrokor, doznaje SEEbiz.

Iako se Atlantic ranije spominjao kao zainteresiran za dijelove nekadašnjega Todorićeva carstva, iz Tedeschijeve kompanije sada odašilju signale da su njihovi strateški interesi drugačiji.

Iz Atlantica su prije nekoliko mjeseci objavili kako rade na snimanju nekolikio potencijalnih akvizicija, bez naznake vremenskog roka u kojemu bi ona mogla biti realizirana.

U Hrvatskoj se planira osnivanje domaćeg konzorcija koji bi preuzeo novi Agrokor, a među mogućim članovima tog konzorcija spominju se Agrokorovi dobavljači – Adris grupa, Atlantic grupa, Kraš, Podravka, obitelj čileanskih Hrvata Lukšić i, po neslužbenim informacijama, hrvatski mirovinski fondovi, piše u ponedjeljak ljubljanski dnevni list "Dnevnik".

Taj list navodi da je u tijeku prijenos vlasništva i imovine Agrokorovih solventnih tvrtki poput Leda, Jamnice, Zvijezde, Konzuma i drugih te Agrokorove imovine i nekretninja na nizozemsku tvrtku Aisle HoldCo kao krovnu kompaniju cijele skupine Agrokor, a vrijednost te imovine iznosi tri milijarde eura.

Sberbank je prije nekoliko tjedana potvrdio kako su počeli prikupljati ponude za prodaju svog udjela u Agrokoru. Maksim Poletaev, savjetnik predsjednika Uprave Sberbanka, kazao je kako je Sberbank već počeo dobivati ponude za svoj udio od različitih fondova iz SAD-a, Kanade i UK-a, prenosi Reuters.

- Sve će ovisiti o cijeni, za sada razmatramo ponude, kazao je Poletaev.

Dodao je da je Sberbank u razgovorima s raznim investitorima koji bi mogli sudjelovati u refinanciranju Agrokorova duga.

Postignutom nagodbom u Agrokoru Sbebrank je postao najveći dioničar s 39,2 posto udjela.