DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POTEZI
 
Arenaturist povećava kapital i uvrštava dionice na Službeno tržište Zagrebačke burze
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 17.02.2017. - 09:46:10
PULA - Glavna skupština Arenaturista odlučivat će 22. ožujka o povećanju temeljnog kapitala i uvrštenju dionica na Službeno tržište Zagrebačke burze.

Temeljni kapital povećava se s iznosa od 65.475.000,00 kuna za iznos od najmanje 20.000.000,00 kuna do najviše 40.000.000,00 kuna na iznos od najmanje 85.475.000,00 kuna do najviše 105.475.000,00 kuna. Povećanje temeljnog kapitala provest će se uplatama uloga u novcu, izdavanjem od najmanje 1.000.000 do najviše 2.000.000 novih redovnih dionica na ime, nominalnog iznosa od 20,00 kuna svaka. Kompanija planira provesti bdokapitalizaciju uz potpuno isključenje prava prvenstva kupnje postojećim dioničarima.

Svaka nova dionica daje pravo na jedan glas u Glavnoj skupštini. Nove dionice su redovne dionice koje glase na ime i daju dioničarima ista prava kao i sve postojeće dionice Društva oznake ARNT-R-A i ARNT-R-B, odnosno sva prava utvrđena zakonom i Statutom, od dana upisa povećanja temeljnog kapitala u sudski registar. Izdanje novih dionica smatrat će se uspješno izvršenim ako se u rokovima navedenim u Prospektu izdanja i uvrštenja novih dionica te u javnom pozivu za upis i uplatu novih dionica upiše i uplati najmanje 1.000.000 novih dionica.

Strategija Grupe je daljnje jačanje i razvoj poslovne i tržišne pozicije u segmentima hotelijerskog tržišta visoke ili više kategorije, primarno u Hrvatskoj i Njemačkoj. Društvo namjerava nuditi uslugu visoke kvalitete putem povećanja kategorije i/ili rebrendiranja dijela portfelja koji nije renoviran, te putem daljnjeg širenja. Štoviše, Grupa neprekidno prepoznaje prilike za ulaganje, razvoj, zajedničko ulaganje i upravljanje, primarno u Hrvatskoj i Njemačkoj, kao i unutar Teritorija, za koje se očekuje da će stvoriti i postići vrijednost za dioničare, te će Društvo nastojati koristiti sredstva prikupljena povećanjem temeljnog kapitala u tu svrhu, uključujući, između ostaloga, za realizaciju opcije na kupnju preostalih 12% udjela u Sugarhill Investments B.V.

Jednom od odluka određuje se uvrštenje na Službeno tržište Zagrebačke burze d.d. (i) 1.091.250 dionica Društva oznake ARNT-R-B, izdanih temeljem odluke Upravnog odbora Društva od 23. prosinca 2016. godine temeljem ovlaštenja iz članka 7. Statuta Društva (odobreni temeljni kapital) i (ii) najviše 2.000.000 novih dionica Društva, oznake ARNT-R-A ili ARNT-R-B ili oznake koju dodijeli Središnje klirinško depozitarno društvo d.d., koje će biti izdane sukladno Odluci Glavne skupštine od 22. ožujka 2017. godine o povećanju temeljnog kapitala i izdavanju redovnih dionica javnom ponudom, ulozima u novcu uzpotpuno isključenje prava prvenstva postojećih dioničara pri upisu i uplati novih dionica i o izmjenama Statuta Društva.

Uz sve ovo, kompanija najavljuje i promjenu imena te će se ubuduće zvati Arena Hospitality Group d.d. za turizam i ugostiteljstvo.