DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PONUDA
 
Amerikanci bi podmirili dug Hajduka, nude investicije, ali traže nižu cijenu dionica
Autor/izvor: SEEbiz / Slobodna Dalmacija
Datum objave: 02.07.2013. - 12:06:08
SPLIT - Skupina američkih investitora danas će složiti ponudu za kupnju 31 posto dionica Hajduka od većinskog vlasnika, grada Splita (koji ima 56 posto dionica), koju će poslati gradonačelniku Ivi Baldasaru.
Ali, u ponudi neće biti samo interes za kupnjom većeg dijela gradskih dionica, nakon kojeg bi Splitu ostao kontrolni paket - 25 posto plus jedna dionica, nego i značajna ulaganja u infrastrukturu, to jest stadion, koji je također u vlasništvu grada.

Nije nikakva tajna da je Poljud ljepotica samo izvana, ili iz zraka, dok se boravkom na stadionu prostim okom vide brojni nedostaci u pogledu komfora i prilagodbe tako estetski krasnog stadiona modernim kriterijima, ali i opasne prijetenje sigurnosti, jer potrebno je obnoviti i popraviti puno toga, prije svega krov "školjke".

Amerikanci su nakon upoznavanja sa gradom, klubom i navijačima, odlučili malo pronjuškati Poljudom i kako piše Slobodna Dalmacija, ostali su zaprepašteni onim što su vidjeli. Kako kažu, svlačionice su na razini američkih "high schoola", dok o usporedbi s profesionalnim američkim klubovima ne može biti niti govora. Dvorana na stadionu, u kojoj se ne može disati, također im se ne sviđa.

Nezadovoljni su i terenom s umjetnom travom na kojem trenira Hajduk i u svojoj ponudi Gradu inzistirat će na dva pomoćna terena s pravom, ne umjetnom travom.

Zbog navedenih, "neočekivanih" ulaganja u sanaciju stadiona i infrastrukture, koja bi se kretala oko 50 milijuna kuna, uz sanaciju Hajdukovog duga, koji iznosi oko 100 milijuna kuna, Amerikanci naravno traže "popust na dionice", a jedna je tijekom preoblikovanja koštala 500 kuna.

Naravno, njima ne pada na pamet platiti veliki dug, značajno obnoviti, nadograditi i ušminkati Poljud i okolicu i onda još platiti punu cijenu dionica, nego žele da im se pri plaćanju za posljednju stavku, u obzir uzmu ulaganja u prve dvije i tako smanji cijena kupnje vlasničkog udjela od Grada.

Na potezu je Split, jer Amerikanci su poručili da, ukoliko Grad ne objavi detalje njihove ponude, to će napraviti oni sami.