SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KINA-SAD
 
Američka paranoja: Na meti optužbe i kineski željeznički div CRRC
Autor/izvor: Branimir Vidmarović
Datum objave: 21.02.2019. - 13:21:20
KOLUMNA - Postaju li Amerikanci paranoični, zapitao se ovih dana ugledni Financial Times. 

Američke vlasti počeli su, naime, brinuti vagoni podzemne željeznice proizvedeni u Kini. Svježe sumnje padaju na kompaniju CRRC – Kinesku željezničku korporaciju. Državni holding osvojio je četiri od pet glavnih američkih natječaja za vagone podzemnih željeznica u Los Angelesu, Chicagu, Philadelphiji i Bostonu ukupne vrijednosti 2,5 milijardi dolara. 

CRRC trenutno sudjeluje u četiri milijarde dolara vrijednom natječaju za vagone čuvene Njujorške podzemne željeznice. 

Sa zahlađenjem bilateralnih odnosa Kine i SAD-a te rastućim pritiskom na telekomunikacijskog diva Huawei, američki zakonodavci obratili su pažnju i na proizvođača vagona. Prema saznanju Financial Timesa, neki senatori žele blokirati ponudu holdinga za milijardu dolara vrijednu proizvodnju 800 vagona podzemne željeznice u samom srcu američke politike – Washington DC-u. Washingtonske jastrebe brine sigurnosni aspekt. Sumnja se da CRRC može, ako već nije, ugraditi u vagone špijunsku telekomunikacijsku opremu koja će ugroziti postojeće hotspotove. CRRC je za američke zakonodavce problematična kompanija.

Kao prvo, na tržištu nema adekvatne konkurencije ili isplative alternative. Na tržištu nema domaćeg velikog proizvođača vagona sa istovjetnim kapacitetima i znanjem. Prvi konkurenti, južnokorejski Hyundai Rotem i japanski Kawasaki Rail Car skuplji su za nekoliko stotina milijuna dolara, upozorava Financial Times.

Kao drugo, kompaniju je teško ozbiljnije oštetiti ili izbaciti iz kolosijeka. Vagoni podzemne željeznice čine svega 15 posto prihoda holdinga. Većinu novca CRRC zarađuje na razvoju i proizvodnji vlakova. Četvrt prihoda čini razvoj novih smjerova poslovanja. Holding blisko surađuje sa kineskom državom na području obnovljivih izvora energije, komponenta za brodogradnju i softwer. Čak 85% ukupne zarade holding ostvaruje u Kini i u projektu Pojas i put.

Kao treće, i vjerojatno najvažnije – CRRC ima tvornicu u Springfieldu, koja proizvodi određene dijelove vagona. Kako piše američki portal WAMC Radio, tvornica trenutno zapošljava oko 120 radnika i kani povećati taj broj do ukupno 300 radnika. Kompanija je ovih dana zamolila vladu za izuzeće od novouvedenih 25-postotnih carina na čelik i slične proizvode. Većinu dijelova CRRC uvozi iz Kine. Washington je odbio udovoljiti zahtjevu holdinga, čime se ugrožavaju postojeća radna mjesta, ugovorne obveze i cijene dobivenih natječaja. WAMC Radio navodi da je senator Eric Lesser, jedan od nekolicine političara koji je podržao molbu holdinga, upozorio da se gubi izvorni smisao uvođenja tarifa.

„Razočaran sam. Smisao tarifa, kako se tvrdilo, bio je u zaštiti domaćih industrijskih radnih mjesta. Ali u Springfieldu bi tarife mogle naštetiti već postojećim radnim mjestima“, izjavio je Lesser.

Sličnog je mišljenja i Rick Sullivan, predsjednik Vijeća za gospodarski razvoj Zapadnog Massachusettsa koji tvrdi da je kineski holding uspostavio partnerske veze sa lokalnim školama i kupuje proizvode i usluge od lokalnih kompanija. 

S druge strane, portal Defense One detaljno opisuje sve oblike potencijalnih sigurnosnih neugodnosti koje mogu niknuti još dubljim prodiranjem CRRC-a u američko tržište, od hakiranja kamera i korištenja naprednih kineskih sustava praćenja i raspoznavanja lica do kreiranja detaljnog uzorka kretanja putnika. Prema mišljenju portala, jedan od većih problema predstavljaju teretni vlakovi zbog rizika uvida u osjetljive terete poput toksičnih materijala, oružja te lokacije ukrcaja i odredišta. Osim toga, rastuća kineska uloga u proizvodnji vagona samo će smanjiti, ne povećati radna mjesta u relevantnim industrijama.

Do kraja „primirja“ objavljenog na sastanku G20 ostalo je svega sedam dana. Trenutno je u tijeku druga runda trgovinskih pregovora izaslanstava dvaju zemalja. Kako vrijeme odmiče, atmosfera je sve napetija, a strane sve uvjerenije u ispravnost odabranih puteva i politika. Kineska strana tradicionalno izražava više optimizma, ali tvrdi da neće popustiti u temama koje bi radikalno ugrozile njen dosadašnji ekonomski i razvojni model.