SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
UDRUŽIVANJE
 
Airbnb udružio snage s Resyjem radi širenja na usluge rezervacije mjesta u restoranima
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 28.09.2017. - 15:31:32
NEW YORK - Softverski div za rezervaciju turističkog smještaja putem Interneta Airbnb udružio je snage s proizvođačem aplikacije za rezervaciju mjesta u restoranima Resyjem, potvrđujući time ambiciju širenja poslovanja na kompletni paket usluga vezanih za tradicionalne putničke agencije.

Zajednički projekt Airbnb-ja i Resyja omogućit će rezervaciju mjesta u 700 restorana u 16 američkih gradova.

"Oni (u Resyju) proizvode prvoklasni softver za restorane a mi ne želimo nužno ući u to poslovanje", kazao je izvršni direktor Airbnb-ja Joe Zadeh.

"Ne želimo na našu platformu uvrstiti svaki restoran, samo one koje bi putnici trebali posjetiti", pojasnio je Zadeh.

"Airbnb gradi putničku platformu", napominje čelnik Airbnbja.

"Želimo da nas smatraju snagom koja donosi dobro zajednici. Imamo priliku popuniti mjesta (u restoranima) kada im treba veći promet", dodaje.

Zadeh nije želio ulaziti u financijske pojedinosti dogovora a novinska agencija AFP napominje da će Resy biti manjinski dioničar u novoj kompaniji.

Airbnb je početkom godine uložio 13 milijuna dolara u Resy koji surađuje s više od 1000 restorana u 50 gradova. Dvije su kompanije prije ulaganja surađivale na aplikaciji Trips, koja putnicima nudi preporuke za obilazak znamenitosti i aktivnosti na pojedinim turističkim lokacijama.