DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NOVITETI
 
Airbnb će 2019. ponuditi i svoje kuće
Autor/izvor: SEEbiz / indikator.ba
Datum objave: 04.12.2018. - 07:53:03
LONDON - Otkako su napravili revoluciju u dijeljenju domova, osnivači Airbnba su se počeli pitati: "Što je sljedeće?".

Uspješno su stvorili globalnu mrežu od više od 5 milijuna domova, zakupodavaca i smještaja za unajmljivanje, a njihov biznis vrijedi 38 milijardi dolara. Ali što još može ponuditi Airbnb?

To je pitanje koje je potaknulo osnivača Joe Gebbia da lansira 2016. godine "Airbnb" futures odjel, "Samara", namijenjen za razvoj novih proizvoda i usluga za kompaniju. Odgovor na to što bi mogao biti sljedeći "veliki korak "Airbnb-a" jeste: arhitektonski i urbanistički planer. "Airbnb" neće biti samo firma za upošljavanje, već i kompanija koja osigurava kuće.

Sada "Samara" najavljuje novu inicijativu pod nazivom "Dvorište" - potraga za dizajnom i prototipima novih načina izgradnje i dijeljenja kuća, vidljivo je iz njihove objave.

Prve testne jedinice postat će javne 2019. godine. Drugim riječima, to znači da Airbnb planira distribuirati prototip objekata iduće godine.

U principu, kuće će biti dizajnirane da se dijele od samog početka. Kako će točno izgledati još se ne zna, ali koncept je jasan: bit će optimalne za imovinu "Airbnba", mjesta za svakoga tko je zainteresiran da ulaže u ovaj veliki posao.

Lokacije će takođe biti prilagodljive. To ne znači samo dodavanje nekoliko soba za iznajmljivanje sa dodatnom kupaonicom. To znači stvaranje prostora koji se razvijaju i čak se transformišu u promjenjive potreba putnika, piše "Fast Company". Vidjeli smo ovaj pristup u projektu "MIT CityToMIT" (koja je kasnije postala je kompanija "Ori"). "Ori" prodaje robotski namještaj, kao što su okviri za odjeću koji se protežu duž ravnih zidova i kreveta a koji se mogu spustiti sa stropa.

Prvi projekt je bio takozvani "Yoshino Cedar House" u Japanu. Razvijen je i izgrađen za izložbu House Vision u Tokiju.