SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
INVESTICIJE
 
Agram u Banjoj Luci otvorio poslovnu zgradu vrijednu 55 miliona KM
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 17.06.2017. - 08:07:32
BANJA LUKA - Koncern „Agram", čija je osnovna djelatnost osiguranje, ali se bave i lizingom, financijskim i zdravstvenim uslugama, građevinarstvom i hotelijerstvom, danas je u Banjoj Luci otvorio novu poslovnu zgradu.

Objekt, vrijedan 55 miliona KM, a koja raspolaže s 20.900 kvadratnih metara površine, na 11 nadzemnih i tri podzemne etaže, otvorili su član Predsjedništva BiH Dragan Čović i entitetski predsjednik Milorad Dodik.

Čović je rekao da ga raduje činjenica da ovaj koncern ima u planu nove investicije na četiri lokacije u RS-u, dok je Dodik naglasio da je Banja Luka „dovoljno široka" da prihvati mnoge nove poslovne aktivnosti. Predstavnik Koncerna Damir Zorić je precizirao da u poslovnom centru "Agram" Banja Luka trenutno rade "Euroherc osiguranje", "Bosna - Sunce osiguranje", Stanica za tehnički pregled vozila, kao i neke firme koje su iznajmile prostor.

Trenutno u Banjoj Luci zapoljšavaju, naveo je, stotinu radnika, ali će taj broj rasti. Jučerašnjoj svečanosti u Banjoj Luci, između ostalih, prisustvovali su i zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto, potpredsjednik RS-a Josip Jerković, ministar u Vladi RS-a Davor Čordaš i drugi. Potpredsjednica „Agrama" Mladenka Grgić uručila je ujedno gradonačelniku Banje Luke i donaciju koncerna od 50.000 KM, a koja će biti iskorištena za opremanje vrtića, izvijestila je Fena.

Foto: banjaluka.net