SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
SUZDRŽANI
 
Adris i Atlantic bez komentara na kaos u Agrokoru
Autor/izvor: SEEbiz / tportal
Datum objave: 23.02.2018. - 09:58:05
ZAGREB - Najveći nefinancijski Agrokorovi vjerovnici, Adris grupa i Atlantic grupa, zasad se suzdržavaju od većih komentara događanja u posrnulom koncernu. Na upit tportala boje li se da će ostavka Ante Ramljaka zaustaviti postupak nagodbe iz Adrisa su kratko poručili da će i dalje inzistirati na 'jednakopravnosti vjerovnika i poštenijem pristupu'.

- Adris će ustrajati na pravnoj zasnovanosti cijelog procesa i donesenih odluka te, svakako, na jednakopravnosti vjerovnika i poštenijem pristupu', odgovorili su tportalu iz Adrisa.

Podsjetimo, rovinjska kompanija na čijem je čelu Ante Vlahović, koji je ujedno najveći dioničar, potražuje od Agrokora oko milijardu kuna.

Nakon što je Ramljak krajem prošle godine prezentirao plan nagodbe i predložio izgled vjerovničkog vijeća u kojem bi svoje članove imali i vjerovnici koji su sudjelovali u roll-up kreditu Adris se tome usprotivio.

Adris osporava tražbine vjerovnika koji sudjeluju u roll-up kreditu u dijelu u kojem su im prijavljene tražbine podmirene roll-upom. Riječ je o fondu Knighthead i drugim imateljima obveznica, kojima su otkupljene obveznice u vrijednosti od 270 milijuna eura, te bankama, kojima su zatvoreni krediti u iznosu od 210 milijuna eura.

U Adrisu smatraju da stare tražbine koje su prestale postojati pretvaranjem u roll-up kredit ne bi trebale biti zastupljene u glasanju o nagodbi.

Atlantic grupa, koja je u vlasništvu Emila Tedeschija, uspjela je dosad naplatiti 41,8 milijuna kuna od ukupno 138,5 milijuna kuna dugovanja, odnosno 30 posto naplate prijavljenih potraživanja prema Agrokoru.

Na upit tportala kako komentiraju Ramljakovu ostavku iz Atlantica su nam odgovorili kako će se zasad suzdržati od bilo kakvog komentara.